Verhalen & Nieuws

Welkom op de nieuwe pagina van de jongerenraad. Kijk gerust even rond en laat ons weten wat je ervan vindt.

Met trots presenteren wij onze nieuwe missie, visie en kernwaarden. Omdat een beeld meer zegt dan 1000 woorden, hebben wij hem ook visueel gemaakt in een praatplaat onder leiding van Buro Brand

Voor veel van onze cliënten is de coronatijd een extra lastige periode. Een extra uitdaging bovenop de problemen die zij al hebben. Toen wij net als iedereen in maart werden geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid, hebben onze hulpverleners dan ook alles op alles gezet om de hulpverlening zo goed mogelijk door te laten gaan.

Met trots presenteren wij ons publieksjaarverslag van 2019. In 2019 zijn wij druk bezig geweest met het voorbereiden van een nieuwe organisatiestructuur en een hernieuwde visie. Deze heeft als overkoepelend thema ‘Samenwerken aan een kansrijke toekomst voor ieder kind.’ Met onze kernwaarden Samen, Professioneel en Oprecht, vormt dit de basis van ons werken. 

In dit jaarverslag vindt u voorbeelden hoe wij in 2019 met deze thema’s en kernwaarden aan de slag zijn gegaan. Veel leesplezier!

 

Jaarverslagf

 

Corona en de maatregelen hebben een grote impact. Hoe ga je om met deze uitzonderlijke situatie? Op deze pagina verzamelen wij tips speciaal voor ouders en verzorgers 

Corona en de maatregelen hebben een grote impact. Hoe ga je om met deze uitzonderlijke situatie? Op deze pagina verzamelen wij tips speciaal voor jongeren. 

Mama, wanneer mag ik naar school? Pap, waarom mag ik nu geen tv kijken? Waarom kunnen we niet naar het zwembad? IK VERVEEL ME!!! Het is alweer de vierde dag dat de kinderen thuis zijn. Het dagelijks leven ziet er voor ons allen anders uit. Hier kunnen gezellige momenten uit voortkomen, maar ook momenten van stress, ruzies, angst en onzekerheid. Hoe kun je escalaties voorkomen? Hoe houd je het gezellig thuis? Vandaag hebben we aandacht voor het voorkomen van escalaties.

Zowel ouders als (jonge) kinderen maken zich zorgen over het Coronavirus. Nu hij/zij niet meer naar zijn of haar vertrouwde opvang of school kan, is de impact direct voelbaar. Onze gedragswetenschappers geven praktische tips om met je kind in gesprek te gaan.

Na een paar weken proefdraaien was het vandaag eindelijk zover: de officiële lancering van ons eigen radiostation: Cardea Music Radio. En wat was het een feest.

Na mooie woorden van directeur zorg Ria van der Plas en projectleider Willem ten Teije, openden de jongeren het radiostation officieel met een druk op de knop en regende het confetti. Direct daarna ging de speciale openingsuitzending van start.  

De bestuurder van Cardea, Gerrit Jan Hoogeland en gedragswetenschapper Tine van der Krogt hebben zich samen met Patricia Mourits van de Jongerenraad, beziggehouden met de resultaten van het onderzoek van Commissie de Winter over Geweld in de Jeugdzorg. Ze hebben in overleg met Jeugdzorg Nederland besloten om een zogenaamde Oefendialoog te organiseren. En dat was heel leerzaam.