Na een paar weken proefdraaien was het vandaag eindelijk zover: de officiële lancering van ons eigen radiostation: Cardea Music Radio. En wat was het een feest.

Na mooie woorden van directeur zorg Ria van der Plas en projectleider Willem ten Teije, openden de jongeren het radiostation officieel met een druk op de knop en regende het confetti. Direct daarna ging de speciale openingsuitzending van start.  

Maartje beet als interviewer het spits af met een gesprek met de Leidse wethouder van cultuur Yvonne van Delft. Het werd een ontspannen en gezellige conversatie over de jongeren die het radiostation hebben opgebouwd, wat ze er kunnen leren en alle plannen voor reportages die nog op stapel staan. De wethouder had aan het eind nog een leuke verrassing: een jaar lang vrije toegang voor de hele crew voor de Leidse Lakenhallen en een prachtig boek. Als dank gaat het team van Cardea Music Radio een reportage maken over dit bijzondere museum.

Daarna was het de beurt aan Rik, onze jonge maar ervaren radiomaker en man van de techniek. Verder in de openingsuitzending een leuk interview met zangeres Merol en veel mooie woorden van onder andere DJ Quentino, The Party Squad en de collega’s van Gemiva Radio, onze grote inspiratiebron.

Cardea Music Radio is te beluisteren via www.cardeamusicradio.nl.

De openingsuitzending is terug te horen via Soundcloud: https://soundcloud.com/cardeamusicradio.

Cardea Music Radio is tot stand gekomen met financiële steun van Fonds 21 en Fonds 1818