'Bij Buitenkans leerde ik mijzelf pas echt kennen.'

Jongerentraject ‘Buitenkans’ bestaat 5 jaar. Buitenkans is een traject van 6 maanden voor jongeren tussen 15 - 23 jaar die uitvallen of dreigen uit te vallen binnen het onderwijs. In Buitenkans krijgt een jongere de kans om te ontdekken wat hij/zij wil in de toekomst en om te werken aan persoonlijke ontwikkeling. Het doel is re-integratie op school of toegang tot werk.

Quinten: ‘In 2016 startte ik als een van de eerste jongeren in Buitenkans. Ik was mijn weg kwijt. Tijdens mijn Buitenkans traject heb ik gewerkt aan het afbreken van de muren die ik om mij heen gebouwd had. En ik heb mijzelf leren kennen en waarderen als persoon. Nu start ik zelf met de opleiding Social Work. Ik wil hiermee andere jongeren motiveren en helpen tijdens een voor hun lastige periode in hun leven.’

Buitenkans is een samenwerking van Cardea, het onderwijs VO en mbo regio Leiden e.o. en de gemeenten Holland Rijnland. In 2016 is gestart met dit unieke aanbod voor jongeren die nét even wat anders nodig hebben, voordat zij weer een goede start in het onderwijs of op de werkvloer kunnen maken. In vijf jaar tijd heeft Buitenkans honderden jongeren gecoacht, getraind, gemotiveerd en uitgedaagd om te werken aan vaardigheden die zij nodig hebben op school en op de arbeidsmarkt. Wil je weten hoe het met de jongeren van Buitenkans gaat? Bekijk hier de speciale editie over vijf van onze ‘kansgrijpers’. 

Ben of ken jij ook iemand voor wie Buitenkans een unieke kans kan zijn? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan nemen wij snel contact met je op.