MY CARDEA
Publicatiedatum: 27-02-2015

Pleegouders steunen pleegouders

Het pleegouderschap is mooi maar kan ook veel en soms te veel vragen. Voor de begeleiding van de relatie tussen pleegouder en pleegkind is al veel aandacht. SafeWings geeft de mens achter de pleegouder een podium. Cardea ziet in uitwisseling van ervaring en informele ondersteuning een grote meerwaarde voor pleegouders.

Ervaring

Cardea kwam vorig jaar als startende pleegzorg aanbieder in contact met SafeWings. De begeleiding van pleegouders binnen Cardea is in ontwikkeling. De ervaring die hierin al is opgedaan willen Cardea benutten. Daarnaast raakt SafeWings een terrein wat als hulporganisatie niet snel ter sprake komt in samenwerking met pleeg- of gezinshuisouders: Wat doet dit nu met jou zelf?

Hoe werkt het?

Pleegouders die graag met andere pleegouders in contact en gesprek willen komen kunnen zichzelf of kinderen geheel vrijblijvend aanmelden voor een activiteit. Het bezoeken ervan verplicht ze tot niets. Ervaring van Safewings leert dat veel ouders na een eerste bezoek vaker komen. De ervaring bindt elkaar. Verder is SafeWings blij met vrijwilligers die willen helpen bij activiteiten.

Lees het gehele interview met Fred van Setten & Marianne Zwaan van Safewings en Roos van Dijk & Sonja Zwaan van Cardea


Stichting SafeWings biedt een podium aan pleegouders om gedachten en ervaringen uit te wisselen. Zij pakt ideeën op en vertaalt deze naar praktische activiteiten die pleegouders en hun gezinnen verder helpen. Zo krijg je samen meer pleegzorg!

Cardea helpt jeugdigen met complexe problemen zoveel als mogelijk in een gezinssituatie. Met de inzet van professionele pleegzorgouders kunnen kinderen, die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen, hulp krijgen in een veilige normale omgeving. Cardea zoekt gezinnen voor reguliere en weekend pleegzorg.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend