MY CARDEA
Publicatiedatum: 09-04-2015

‘Waardevoller dan een stapel stukken lezen’

Op woensdag 8 april bezochten vier wethouders van de Duin- & Bollenstreek verschillende locaties van Cardea.
Wethouders Bert Gotin (Noordwijkerhout), Gerard Mostert (Katwijk), Adri de Roon (Lisse) en Arno van Kempen (Teylingen) bezochten gezinshuizen, het tienermoederhuis en de locatie van Cardea in Lisse. Daar werd meer verteld over daghulp, onderwijs-zorg, het crisisteam en crisishulp. Tijdens de lunch was een gesprek met ouders over ervaringen in de jeugdhulp.

Gezinshuizen

In twee groepen werden projecten bezocht. Hiervoor was gekozen wegens de kleinschaligheid en om goed in gesprek te kunnen met de gezinsouders. In Noordwijkerhout en Sassenheim zijn NaastWonendMentorhuizen (NWM) bezocht. In Hillegom bracht een groep een bezoek aan een Gezin Op Maat (GOM) waar kinderen van in een gezin (tijdelijk) begeleiding ‘op maat’ krijgen, omdat ze niet meer thuis kunnen wonen.

In gesprek

In Lisse op de locatie van Cardea waar daghulp wordt gegeven kwam iedereen weer bij elkaar. Het crisisteam heeft daar uitgelegd hoe zij te werk gaan en welke complexe problemen zij tegen komen.
Tijdens de lunch zijn de wethouders in gesprek gegaan met de aanwezige ouders. Zij vertelden over hun ervaringen in de jeugdhulp, wat goed gaat en wat beter kan.

“Dit is veel waardevoller dan het lezen van een stapel stukken.” aldus Arno van Kempen.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend