MY CARDEA
Publicatiedatum: 28-05-2015

‘Niet praten, maar doen’

Een geslaagde middag Trotse Zonen Trotse Vaders (TZTV) op donderdag 21 mei 2015. Hulpverleners, gemeentemedewerkers, studenten en andere geïnteresseerden samen volgende de workshop en woonden de presentatie van het handboek TZTV bij.

Uitleg

In vogelvlucht namen Jens van Tricht (ontwikkelaar methodiek) en Michel van Pomeren (medewerker Cardea en mede ontwikkelaar) de aanwezigen mee in de methodiek en de manier waarop deze tot stand is gekomen. Met TZTV kunnen professionals de betrokkenheid tussen vaders en zonen versterken. Vaders worden zich bewust van het belang van hun rol als opvoeder en rolmodel. Zonen worden gestimuleerd om na te denken over wie ze zijn en wie ze willen worden.

Doen!

Niet praten maar doen is de boodschap! Na een korte inleiding vertrok het gezelschap naar de gymzaal waar aanwezigen oefeningen van de training zelf uitprobeerden. Naar aanleiding daarvan is verder gepraat over de methodiek. Korte reacties van de deelnemers over de workshop: krachtig, energiek, anders, inzicht gevend, veel variatie, vernieuwend!

Handboek

Na de workshop was de presentatie van het handboek. Met gepaste trots werd het handboek aangeboden aan Rachel Ploem van Rutgers die ook veel heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de methodiek. De wens werd uitgesproken dat over 5 jaar de methodiek veel wordt toegepast en verder door ontwikkeld kan worden.

Meer informatie

Later dit jaar wordt er een tweedaagse training georganiseerd. Hierin leert een deelnemer praktisch werken met het handboek en de methodiek. Interesse? Opgeven kan bij Jens van Tricht; jens@trotsezonentrotsevaders.nl of 06-430 836 86.

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend