MY CARDEA
Publicatiedatum: 20-07-2015

Ben jij er klaar voor?!

Jongeren die 18 jaar worden hebben heel wat zaken te regelen. Cardea heeft de training ‘Ben jij er klaar voor?!’ opgezet en deze in samenwerking met Kinderperspectief (Zwolle) verder ontwikkeld. Deze training heeft als doel om jongeren in de jeugdhulpverlening te activeren, alle te regelen zaken in werking te zetten en de eigen kracht van jongeren te stimuleren.

 

Cardea heeft een training ontwikkeld om jongeren in de jeugdhulpverlening wakker te schudden: Jij wordt straks 18, ben je daar klaar voor? Begin op tijd met regelen!
‘Ben jij er klaar voor?!’ is een peer-to-peer training; door jongeren, voor jongeren en vertrektrainers/social workers. Gemaakt en gegeven door jongeren van Cardea in samenwerking met vertrektrainers.

Uniek

Wat ‘Ben jij er klaar voor?!’ zo uniek maakt is dat de training erg interactief is en gegeven wordt door ervaringsdeskundigen. Jongeren die zélf (met vallen en opstaan) de stap naar zelfstandigheid hebben gemaakt.
Het is de bedoeling van Cardea en Kinderperspectief dat elke jeugdzorginstelling desgewenst deze training kan inzetten onder haar jongeren. Deze jongeren hebben allen de overstap vanuit de residentiële jeugdhulpverlening naar het op zichzelf wonen gemaakt en zijn tussen de 18 en 25 jaar oud. Zo sluiten ze goed aan bij de doelgroep van de training.

Lees meer over de training

Twitter LinkedIn Facebook Print page Send 2 friend