MY CARDEA

Laatste nieuws

Hier vindt u de meest recente persberichten en nieuwtjes over Cardea. Voor oudere persberichten kunt u terecht in het nieuwsarchief.

Nieuws
 • “Ik besefte: het zonnetje schijnt”

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Jona Planjer (17) vertelt zijn heftige levensverhaal zonder boosheid, zonder in de rol van slachtoffer te kruipen. Wel met veerkracht, en met iets dat veel meer is dan berusting.
  Lees verder
 • Jongeren geven aan wat zij nodig hebben om goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Careleaving is gemaakt met de jongerenraad van Cardea in samenwerking met Fice Nederland, Jeugd Welzijn Beraad en Gemeente Rotterdam. Een filmpje waarin onze jongeren zelf aangeven wat zij nodig hebben van de hulpverlening om zelfstandig en goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen.
  Lees verder
 • Succes voor en door de Jongerenraad Cardea tijdens Jeugdzorg Conferentie in Scheltema te Leiden

  Gepubliceerd: 26 januari 2018 De Jongerenraad van Cardea bestaat 15 jaar. Zij organiseerde daarom op 23 januari een jongerenconferentie in Scheltema te Leiden. Waarbij allerlei professionals vanuit de jeugdzorg, gemeenten, ketenpartners en politiek bij elkaar kwamen.
  Lees verder
 • De rek is eruit

  Gepubliceerd: 25 januari 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze keer staat het 'verantwoordingscircus' waar de jeugdhulp zich in bevind centraal. Hij roept op om op een andere manier verantwoording af te leggen aan gemeenten.
  Lees verder
 • Conferentie Jongerenraad; Jongeren praten mee in de jeugdhulp

  Gepubliceerd: 19 december 2017 De Jongerenraad van Cardea organiseert een conferentie over jongerenparticipatie in de jeugdhulp. Werk jij in de jeugdzorg, bij gemeenten, TWO (Tijdelijke Werk Organisatie), politieke partij of ketenpartner, dan ben je op 23 januari van harte uitgenodigd voor deze conferentie. De jongerenconferentie vindt plaats in Scheltema te Leiden van 14.30 tot 18.30 uur.
  Lees verder
 • Save the date: 23 januari 2018!

  Gepubliceerd: 03 december 2017 Krijg je energie van jongerenparticipatie? Kom dan naar de jubileumconferentie van de Jongerenraad van Cardea op 23 januari 2018!
  Lees verder
 • De jongere er altijd bij

  Gepubliceerd: 25 oktober 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector.De Associatie voor Jeugd het Jeugd Welzijnsberaad (JWB) gaan samenwerken om het thema 'De jongere er altijd bij' landelijk een boost te geven.
  Lees verder
 • Samenwerkingsverband GO!voorjeugd krijgt jeugdhulp Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem definitief gegund

  Gepubliceerd: 03 oktober 2017 Het samenwerkingsverband GO!voorjeugd met Cardea als deelnemer krijgt de jeugdhulp in Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem definitief gegund.
  Lees verder
 • Gemeenteraden: de kracht van de praktijk

  Gepubliceerd: 27 september 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. De verkiezingen zijn in voorbereiding. Tijd voor Cardea om mee te geven wat wij voor jeugdhulp op de politieke agenda’s willen hebben.
  Lees verder
 • Goed en goedkoop: gaat dat samen?

  Gepubliceerd: 21 augustus 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. De verkiezingen zijn in voorbereiding. Tijd voor Cardea om mee te geven wat wij voor jeugdhulp op de politieke agenda’s willen hebben.
  Lees verder
 • “Lid zijn van de jongerenraad is niet alleen zinvol of leerzaam, maar ook leuk.”

  Gepubliceerd: 05 juli 2017 n 2017 bestaat de jongerenraad van Cardea 15 jaar. Dit wordt op 5 juli gevierd met een bijeenkomst met jongeren die bij Cardea hulp krijgen en huidige en voormalige jongeren uit de jongerenraad. Ter gelegenheid van dit jubileum is een brochure gemaakt over wat de jongerenraad van Cardea is, doet en bereikt.
  Lees verder
 • Jongerenraad = goud waard

  Gepubliceerd: 21 juni 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. De Jongerenraad van Cardea bestaat 15 jaar en is heel waardevol voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren, inzicht in en verbetering van hulp.
  Lees verder
 • De kracht van samen: Gezocht weekendgezin

  Gepubliceerd: 19 juni 2017 Voor Tom, een leuk stoer mannetje van ruim twee jaar, zoeken wij een logeergezin een weekend per maand. Moeder Ellis is een alleenstaande ouder. Door verschillende redenen heeft ze af en toe wat ruimte nodig om het vol te blijven houden.
  Lees verder
 • De kracht van samen

  Gepubliceerd: 08 juni 2017 Ben jij zo iemand die twee keer per maand en in de vakantie een dagje op stap wil met twee zusjes? Ewa (4) en Sabina (3) hebben wat extra tijd en aandacht nodig.
  Lees verder
 • Gluren bij de buren

  Gepubliceerd: 25 mei 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Afgelopen maand bracht hij een werkbezoek aan Finland. Lees over verschillen, overeenkomsten en inspiratie.
  Lees verder
 • Een eigen plek onder de zon

  Gepubliceerd: 20 april 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze maand over verstopping van het stelsel door onvoldoende woonruimte voor jongeren.
  Lees verder
 • Burgemeester bezoekt Exposeyour

  Gepubliceerd: 07 april 2017 Op woensdag 5 april 2017 heeft burgemeester Lenfrink van Leiden ExposeYour bezocht. Tijdens dit bezoek kreeg hij uitleg over de samenwerking tussen alle partijen die in de Nieuwe Pancrat gehuisvest zijn. Voor burgemeester Lenferink werd meer dan duidelijk dat samenwerken winst is!
  Lees verder
 • “Wat een super handige spullen!”

  Gepubliceerd: 29 maart 2017 Jongeren die op kamers gaan kunnen vaak wel wat gebruiken. Action heeft in samenwerking met Fonds Kinderhulp wederom ‘op kamers’-boxen samengesteld voor jongeren. Vandaag heeft Cardea een aantal dozen ontvangen en heeft veel jongeren blij gemaakt. Bedankt Action en Fonds Kinderhulp!
  Lees verder
 • Digitaal praten of digitaal DOEN?

  Gepubliceerd: 22 maart 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze maand over digitale ontwikkeling, digitaal werken en serious gaming.
  Lees verder
 • “Ik durf in de klas nu meer te zeggen!”

  Gepubliceerd: 06 maart 2017 Cardea geeft ‘vakantiecoaching’ aan leerlingen van S(B)O Opmaat, die op school coaching krijgen van Cardea. Twee ochtenden stonden in het teken van het thema: Zelfvertrouwen.
  Lees verder
 • "Echt samenwerken"

  Gepubliceerd: 27 februari 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze maand over samenwerken over de eigen, vertrouwde organisatiegrenzen heen.
  Lees verder
 • Ben jij er klaar voor?! Nu ook voor jongeren vanuit JGT & Sociaal wijkteam

  Gepubliceerd: 16 februari 2017 Nu ook voor jongeren vanuit JGT & Sociaal wijkteam. Jongeren die 18 jaar worden of binnenkort op zichzelf gaan wonen, hebben heel wat zaken te regelen. Dat kan veel stress opleveren. Wij, jongeren van de jongerenraad van Cardea weten dat uit ervaring. Daarom hebben wij de training ‘Ben jij er klaar voor?!’ ontwikkeld.
  Lees verder
 • Inkooptraject jeugdhulp Alphen a/d Rijn en Kaag & Braassem moet over

  Gepubliceerd: 14 februari 2017 De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gaan een nieuw (aanbestedings-)traject opstarten voor het inkopen van hun jeugdhulp. Dit is het directe gevolg van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep dat de gemeenten hadden aangespannen.
  Lees verder
 • Trainingen van start

  Gepubliceerd: 09 februari 2017 In maart en april gaan bij Cardea weer diverse trainingen van start. In maart starten in Leiden en de Duin& Bollenstreek totaal drie Rots & Watertrainingen. In dezelfde maand kunnen ook meiden van 12 jaar en ouder inschrijven voor de weerbaarheidstranging. Daarnaast is er mindfulness voor jongeren en zijn er twee gezinteractieweekenden.
  Lees verder
 • Cardea ISO-gecertificeerd

  Gepubliceerd: 24 januari 2017 Op 20 januari is Cardea voor drie jaar gecertificeerd. Met deze certificering is Cardea overgestapt naar ISO 9001, een kwaliteitsnorm die bij veel zorgbranches wordt gehanteerd. Hiermee heeft Cardea een kwaliteitskeurmerk dat verder reikt dan alleen jeugdzorg.
  Lees verder
 • Cardea continueert hulp in Voorschoten

  Gepubliceerd: 23 januari 2017 Onlangs ondertekenden de organisaties die onder de vlag van het CJG jeugdhulp en ondersteuning geven een overeenkomst met de gemeente Voorschoten. Dit is een continuering van de samenwerking die in 2015 is gestart. Cardea maakt onderdeel uit van de samenwerkende coalitie en blijft hiermee jeugdhulp en ondersteuning in Voorschoten voortzetten.
  Lees verder
 • Wat Max leerde in zijn (weekend)pleeggezin

  Gepubliceerd: 12 januari 2017 De autistische Max eiste veel, te veel aandacht. Vooral van zijn moeder Louise, maar het hele gezin heeft last van de veeleisendheid. Lees hoe het Max en zijn moeder Louise is vergaan toen hij tijdelijk in een pleeggezin woonde.
  Lees verder
 • De beste wensen voor 2017

  Gepubliceerd: 01 januari 2017 Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2017! En mocht je als kind, jongere of gezin dit jaar extra hulp willen bij het opgroeien of opvoeden, dan kan je op ons rekenen.
  Lees verder
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Moeder en dochter

Ik zie wel vooruitgang in mijn dochter, ik ben erg tevreden met jullie hulp en ik hoop natuurlijk op meer. Zodat mijn dochter meer zichzelf verzorgt, zichzelf vertrouwt en sterk in haar schoenen komt te staan. Dat is mijn einddoel.