MY CARDEA

Nieuwsarchief

Cardea Nieuwsberichten 2018
 • Ouderplatform Cardea 22 november 2018

  Gepubliceerd: 01 november 2018
  Lees verder
 • De aftrap van het ouderplatform

  Gepubliceerd: 11 oktober 2018 Op donderdag 27 september jl. vond de eerste bijeenkomst van het Ouderplatform Cardea plaats. De gezellige en huiselijke kantine van de vestiging van Cardea aan de Gerrit van der Veenstraat in Leiden, die normaal gesproken het terrein is van de jongeren en de Cardea-medewerkers, was deze avond de ontmoetingsplek van de ouders.
  Lees verder
 • Ouderplatform Cardea

  Gepubliceerd: 24 september 2018 Ouderplatform Cardea
  Lees verder
 • Als stagiair voer je hele andere gesprekken met jongeren op het mbo

  Gepubliceerd: 17 september 2018 Als stagiair voer je hele andere gesprekken met jongeren op het mbo.
  Lees verder
 • Via briljante mislukkingen naar betere hulp

  Gepubliceerd: 11 september 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Via briljante mislukkingen naar betere jeugdhulp. Geef professional ruimte en vertrouwen en stuur op output. Voor wat hoort wat: ik vind dat de aanbieders de plicht hebben om inzichtelijk te maken welke meerwaarde investeringen hebben voor de hulpvragende burgers en de samenleving.
  Lees verder
 • Jeugdhulp naar 21 (en soms zelfs 23)

  Gepubliceerd: 16 juli 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Hersenen van jongeren zijn tussen hun 23e en 25e levensjaar volgroeid. Het lukt jongeren van 18 dan ook vaak niet om al op eigen benen te staan. Gelukkig is er steeds meer gehoor voor het geluid dat de grens van 18 naar 21 moet. Jongeren in de jeugdhulp vragen hier ook expliciet om! Minister Hugo de Jonge lijkt niet van zins om het advies over te nemen. Een gemiste kans.
  Lees verder
 • Nieuwe woningen voor jongeren feestelijk geopend

  Gepubliceerd: 28 juni 2018 Op donderdag 28 juni 2018 zijn de woningen voor jongeren in de Rondedans feestelijk opgeleverd. Woningcorporatie De Sleutels had alle bewoners, Wethouder Marleen Damen en Cardea uitgenodigd om dit moment te markeren.
  Lees verder
 • Zomertrainingen Cardea

  Gepubliceerd: 21 juni 2018 Deze zomer zijn diverse trainingen voor jongeren en gezinnen. Zij kunnen de vakantieperiode benutten om na de zomer daarna goed voorbereid aan een nieuw schooljaar te beginnen
  Lees verder
 • Gemeentelijke waardering voor Jongerenteam

  Gepubliceerd: 12 juni 2018 Vrijdag 8 juni JOTLeiden, het Jongerenteam, het FACT-certificaat uitgereikt.
  Lees verder
 • Survivalgids voor en door jongeren over leven in een groep of gezinshuis

  Gepubliceerd: 06 juni 2018 Stichting WESP, Cardea en Horizon hebben samen met jongeren een Survivalgids gemaakt over het leven in een groep of gezinshuis. Op 13 juni 2018 wordt in het Parktheater in Alphen aan den Rijn de eerste Survivalgids overhandigd aan Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer.
  Lees verder
 • Helden & heldinnen gezocht!

  Gepubliceerd: 30 mei 2018 Deze hele zomer organiseren Cardea en de Jeugd- & Gezinsteams looptochten voor jongeren. Ervaringen uit deze reis kunnen ze gebruiken om situaties thuis, op school of op straat anders aan te pakken.
  Lees verder
 • Jong volwassenen met ambulante jeugdhulp gaan wonen in voormalig bedrijfsruimte

  Gepubliceerd: 03 mei 2018 Onlangs heeft woningcorporatie de Sleutels nieuwe woonruimte gerealiseerd in het pand De Rondedans. Cardea huurt de zes appartementen waar jongvolwassenen gaan wonen die zelfstandig kunnen wonen met ambulante ondersteuning. Huisvesting is vaak een beperkende factor om jongeren in de jeugdhulp te laten doorstromen of uitstromen.
  Lees verder
 • "Je kan goed voorbereid zijn, maar je merkt het pas echt als je 18 bent."

  Gepubliceerd: 02 mei 2018 Dinsdag 1 mei zat Diana van de Jongerenraad van Cardea aan tafel bij Pauw om haar vertaal te vertellen van toen zij 18 werd. In de uitzending werd onder de aandacht gebracht hoe belangrijk het is om na je 18e een goed vangnet te hebben van jeugdzorg.
  Lees verder
 • Garage2020 Leiden: Maak jeugdzorg overbodig

  Gepubliceerd: 26 april 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Garage2020 Leiden is ontstaan vanuit Cardea, Inzowijs en Kwadraad, maar heeft de ambitie van iedereen te worden die iets wil betekenen in de verandering van de jeugdzorg in de regio Holland Rijnland. De afgelopen vier maanden is hard gewerkt aan digitale oplossingen voor problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien.
  Lees verder
 • Demodag Garage2020 Leiden groot succes

  Gepubliceerd: 21 april 2018 Donderdag 19 april 2018 vond de eerste Demo Day van Garage2020 Leiden plaats in de Hubspot Leiden. Cardea, Inzowijs en Kwadraad zijn inititatiefnemers van een Leidse Garage2020, een innovatiewerkplaats voor vraagstukken in de jeugdhulp.
  Lees verder
 • Bestendige lijn, wees nieuwsgierig, stel vragen en kom vooral langs!

  Gepubliceerd: 02 april 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Hij doet een dringend beroep op de nieuwe coalities om de ingezette veranderingen als bestendige lijn voort te zetten.
  Lees verder
 • “Het werkt het beste als jullie zelf de dialoog aangaan om signalen te delen”

  Gepubliceerd: 15 maart 2018 Op woensdag 14 maart bezocht de Jongerenraad van Cardea de Leidse wethouder Roos van Gelderen (Zorg en Welzijn). Het bezoek was een cadeautje voor het 15-jarig bestaan van de Jongerenraad. De jongeren hadden zich goed voorbereid en hebben vijf belangrijke punten onder de aandacht gebracht. Met de aanwezige beleidsambtenaren zijn vervolgafspraken gemaakt.
  Lees verder
 • “Ik besefte: het zonnetje schijnt”

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Jona Planjer (17) vertelt zijn heftige levensverhaal zonder boosheid, zonder in de rol van slachtoffer te kruipen. Wel met veerkracht, en met iets dat veel meer is dan berusting.
  Lees verder
 • Jongeren geven aan wat zij nodig hebben om goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen

  Gepubliceerd: 20 februari 2018 Careleaving is gemaakt met de jongerenraad van Cardea in samenwerking met Fice Nederland, Jeugd Welzijn Beraad en Gemeente Rotterdam. Een filmpje waarin onze jongeren zelf aangeven wat zij nodig hebben van de hulpverlening om zelfstandig en goed voorbereid in de maatschappij te kunnen meedoen.
  Lees verder
 • Succes voor en door de Jongerenraad Cardea tijdens Jeugdzorg Conferentie in Scheltema te Leiden

  Gepubliceerd: 26 januari 2018 De Jongerenraad van Cardea bestaat 15 jaar. Zij organiseerde daarom op 23 januari een jongerenconferentie in Scheltema te Leiden. Waarbij allerlei professionals vanuit de jeugdzorg, gemeenten, ketenpartners en politiek bij elkaar kwamen.
  Lees verder
 • De rek is eruit

  Gepubliceerd: 25 januari 2018 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze keer staat het 'verantwoordingscircus' waar de jeugdhulp zich in bevind centraal. Hij roept op om op een andere manier verantwoording af te leggen aan gemeenten.
  Lees verder
 
 • Conferentie Jongerenraad; Jongeren praten mee in de jeugdhulp

  Gepubliceerd: 19 december 2017 De Jongerenraad van Cardea organiseert een conferentie over jongerenparticipatie in de jeugdhulp. Werk jij in de jeugdzorg, bij gemeenten, TWO (Tijdelijke Werk Organisatie), politieke partij of ketenpartner, dan ben je op 23 januari van harte uitgenodigd voor deze conferentie. De jongerenconferentie vindt plaats in Scheltema te Leiden van 14.30 tot 18.30 uur.
  Lees verder
 • Save the date: 23 januari 2018!

  Gepubliceerd: 03 december 2017 Krijg je energie van jongerenparticipatie? Kom dan naar de jubileumconferentie van de Jongerenraad van Cardea op 23 januari 2018!
  Lees verder
 • De jongere er altijd bij

  Gepubliceerd: 25 oktober 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector.De Associatie voor Jeugd het Jeugd Welzijnsberaad (JWB) gaan samenwerken om het thema 'De jongere er altijd bij' landelijk een boost te geven.
  Lees verder
 • Samenwerkingsverband GO!voorjeugd krijgt jeugdhulp Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem definitief gegund

  Gepubliceerd: 03 oktober 2017 Het samenwerkingsverband GO!voorjeugd met Cardea als deelnemer krijgt de jeugdhulp in Alphen aan den Rijn en Kaag & Braassem definitief gegund.
  Lees verder
 • Gemeenteraden: de kracht van de praktijk

  Gepubliceerd: 27 september 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. De verkiezingen zijn in voorbereiding. Tijd voor Cardea om mee te geven wat wij voor jeugdhulp op de politieke agenda’s willen hebben.
  Lees verder
 • Goed en goedkoop: gaat dat samen?

  Gepubliceerd: 21 augustus 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. De verkiezingen zijn in voorbereiding. Tijd voor Cardea om mee te geven wat wij voor jeugdhulp op de politieke agenda’s willen hebben.
  Lees verder
 • “Lid zijn van de jongerenraad is niet alleen zinvol of leerzaam, maar ook leuk.”

  Gepubliceerd: 05 juli 2017 n 2017 bestaat de jongerenraad van Cardea 15 jaar. Dit wordt op 5 juli gevierd met een bijeenkomst met jongeren die bij Cardea hulp krijgen en huidige en voormalige jongeren uit de jongerenraad. Ter gelegenheid van dit jubileum is een brochure gemaakt over wat de jongerenraad van Cardea is, doet en bereikt.
  Lees verder
 • Jongerenraad = goud waard

  Gepubliceerd: 21 juni 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. De Jongerenraad van Cardea bestaat 15 jaar en is heel waardevol voor de persoonlijke ontwikkeling van jongeren, inzicht in en verbetering van hulp.
  Lees verder
 • De kracht van samen: Gezocht weekendgezin

  Gepubliceerd: 19 juni 2017 Voor Tom, een leuk stoer mannetje van ruim twee jaar, zoeken wij een logeergezin een weekend per maand. Moeder Ellis is een alleenstaande ouder. Door verschillende redenen heeft ze af en toe wat ruimte nodig om het vol te blijven houden.
  Lees verder
 • De kracht van samen

  Gepubliceerd: 08 juni 2017 Ben jij zo iemand die twee keer per maand en in de vakantie een dagje op stap wil met twee zusjes? Ewa (4) en Sabina (3) hebben wat extra tijd en aandacht nodig.
  Lees verder
 • Gluren bij de buren

  Gepubliceerd: 25 mei 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Afgelopen maand bracht hij een werkbezoek aan Finland. Lees over verschillen, overeenkomsten en inspiratie.
  Lees verder
 • Een eigen plek onder de zon

  Gepubliceerd: 20 april 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze maand over verstopping van het stelsel door onvoldoende woonruimte voor jongeren.
  Lees verder
 • Burgemeester bezoekt Exposeyour

  Gepubliceerd: 07 april 2017 Op woensdag 5 april 2017 heeft burgemeester Lenfrink van Leiden ExposeYour bezocht. Tijdens dit bezoek kreeg hij uitleg over de samenwerking tussen alle partijen die in de Nieuwe Pancrat gehuisvest zijn. Voor burgemeester Lenferink werd meer dan duidelijk dat samenwerken winst is!
  Lees verder
 • “Wat een super handige spullen!”

  Gepubliceerd: 29 maart 2017 Jongeren die op kamers gaan kunnen vaak wel wat gebruiken. Action heeft in samenwerking met Fonds Kinderhulp wederom ‘op kamers’-boxen samengesteld voor jongeren. Vandaag heeft Cardea een aantal dozen ontvangen en heeft veel jongeren blij gemaakt. Bedankt Action en Fonds Kinderhulp!
  Lees verder
 • Digitaal praten of digitaal DOEN?

  Gepubliceerd: 22 maart 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze maand over digitale ontwikkeling, digitaal werken en serious gaming.
  Lees verder
 • “Ik durf in de klas nu meer te zeggen!”

  Gepubliceerd: 06 maart 2017 Cardea geeft ‘vakantiecoaching’ aan leerlingen van S(B)O Opmaat, die op school coaching krijgen van Cardea. Twee ochtenden stonden in het teken van het thema: Zelfvertrouwen.
  Lees verder
 • "Echt samenwerken"

  Gepubliceerd: 27 februari 2017 In zijn blog geeft Gerrit Jan Hoogeland, bestuurder van Cardea jeugd- en opvoedhulp, zijn mening, commentaar en visie op ontwikkelingen in de sector. Deze maand over samenwerken over de eigen, vertrouwde organisatiegrenzen heen.
  Lees verder
 • Ben jij er klaar voor?! Nu ook voor jongeren vanuit JGT & Sociaal wijkteam

  Gepubliceerd: 16 februari 2017 Nu ook voor jongeren vanuit JGT & Sociaal wijkteam. Jongeren die 18 jaar worden of binnenkort op zichzelf gaan wonen, hebben heel wat zaken te regelen. Dat kan veel stress opleveren. Wij, jongeren van de jongerenraad van Cardea weten dat uit ervaring. Daarom hebben wij de training ‘Ben jij er klaar voor?!’ ontwikkeld.
  Lees verder
 • Inkooptraject jeugdhulp Alphen a/d Rijn en Kaag & Braassem moet over

  Gepubliceerd: 14 februari 2017 De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gaan een nieuw (aanbestedings-)traject opstarten voor het inkopen van hun jeugdhulp. Dit is het directe gevolg van de uitspraak van de rechter in het hoger beroep dat de gemeenten hadden aangespannen.
  Lees verder
 • Trainingen van start

  Gepubliceerd: 09 februari 2017 In maart en april gaan bij Cardea weer diverse trainingen van start. In maart starten in Leiden en de Duin& Bollenstreek totaal drie Rots & Watertrainingen. In dezelfde maand kunnen ook meiden van 12 jaar en ouder inschrijven voor de weerbaarheidstranging. Daarnaast is er mindfulness voor jongeren en zijn er twee gezinteractieweekenden.
  Lees verder
 • Cardea ISO-gecertificeerd

  Gepubliceerd: 24 januari 2017 Op 20 januari is Cardea voor drie jaar gecertificeerd. Met deze certificering is Cardea overgestapt naar ISO 9001, een kwaliteitsnorm die bij veel zorgbranches wordt gehanteerd. Hiermee heeft Cardea een kwaliteitskeurmerk dat verder reikt dan alleen jeugdzorg.
  Lees verder
 • Cardea continueert hulp in Voorschoten

  Gepubliceerd: 23 januari 2017 Onlangs ondertekenden de organisaties die onder de vlag van het CJG jeugdhulp en ondersteuning geven een overeenkomst met de gemeente Voorschoten. Dit is een continuering van de samenwerking die in 2015 is gestart. Cardea maakt onderdeel uit van de samenwerkende coalitie en blijft hiermee jeugdhulp en ondersteuning in Voorschoten voortzetten.
  Lees verder
 • Wat Max leerde in zijn (weekend)pleeggezin

  Gepubliceerd: 12 januari 2017 De autistische Max eiste veel, te veel aandacht. Vooral van zijn moeder Louise, maar het hele gezin heeft last van de veeleisendheid. Lees hoe het Max en zijn moeder Louise is vergaan toen hij tijdelijk in een pleeggezin woonde.
  Lees verder
 • De beste wensen voor 2017

  Gepubliceerd: 01 januari 2017 Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2017! En mocht je als kind, jongere of gezin dit jaar extra hulp willen bij het opgroeien of opvoeden, dan kan je op ons rekenen.
  Lees verder
 

CARDEA NIEUWSBERICHTEN 2015

 • Cardea locatie Alphen verhuist

  Gepubliceerd: 23 november 2016 Met ingang van 6 december 2016 verhuist Cardea locatie Alphen naar het naastgelegen pand aan de Henry Dunantweg 11 in het gebouw van SBO OpMaat.
  Lees verder
 • Fonds Kinderhulp maakt extraatje mogelijk

  Gepubliceerd: 01 november 2016 Het Nationaal Fonds Kinderhulp heeft wederom een financiële bijdrage gedaan voor extra’s. Het geld is gebruikt voor de aanschaf van tweedehands fietsen, de inrichting van twee kinderkamers, turnles, twee laptops voor school en schoolboeken. Namens de jeugdigen van Cardea: Bedankt!
  Lees verder
 • Aardbeving Italië: iedereen maakt het goed op ervaringsreis

  Gepubliceerd: 27 oktober 2016 Op 22 oktober is een groep jongeren van Cardea vertrokken voor een ervaringsreis naar Italië. De aardbeving is wel gevoeld, maar iedereen maakt het goed. Lees hoe de reis is gegaan en hoe de eerste dagen voor de beving zijn verlopen.
  Lees verder
 • Gemeenten in hoger beroep tegen uitspraak rechter

  Gepubliceerd: 12 oktober 2016 De gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem gaan in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechter om de inkoop van jeugdhulp op een andere manier in te vullen.
  Lees verder
 • Rechter besluit dat aanbesteding Alphen en Kaag & Braassem over moet

  Gepubliceerd: 05 oktober 2016 Vanochtend heeft de rechter besloten dat de aanbesteding van de jeugdhulp in Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem niet aan de eisen voldoet.
  Lees verder
 • Jongerenraad geeft training ‘Ben jij er klaar voor?!’

  Gepubliceerd: 27 september 2016 Jongeren die 18 jaar worden of jongeren die binnenkort op zichzelf gaan wonen hebben heel wat zaken te regelen. Jongeren van de jongerenraad bij Cardea weten dat uit ervaring. Zij hebben de training ‘Ben jij er klaar voor?!’ ontwikkeld met als doel om stil te staan bij wat er praktisch komt kijken als je vroeg of laat op jezelf gaat wonen.
  Lees verder
 • Programma aanpak voortijdig schoolverlaters ondertekend

  Gepubliceerd: 23 september 2016 Zorg ervoor dat jongeren hun schoolcarrière beëindigen met een startkwalificatie. Dat is de insteek van ‘Op naar de Finish! Succesvolle aanpak VSV 2017-2020’. Het is een nieuw regionaal programma met als doel om het aantal voortijdig schoolverlaters (VSV) terug te dringen en om meer jongeren op weg te helpen naar een startkwalificatie.
  Lees verder
 • Bouwen aan je toekomst!

  Gepubliceerd: 07 september 2016 Dit najaar kunnen jongeren tussen 18 en 23 jaar onder begeleiding op ervaringsreis naar Italië. De ervaringsreis is speciaal bedoeld voor jongeren die moeite hebben met (het vasthouden van) hun dagbesteding en uit de regio Holland Rijnland komen. Cardea begeleid deze training in samenwerking met Bloom Foundation.
  Lees verder
 • Jongeren ontmoeten kinderombudsvrouw

  Gepubliceerd: 06 september 2016 Jongeren van de jongerenraad van Cardea maakten samen met het JeugdWelzijnsberaad op 7 september 2016 kennis met de nieuwe kinderombudsvrouw. In een goed gesprek hebben de jongeren en de ombudsvrouw meningen uitgewisseld. Gelijk is van de gelegenheid gebruik gemaakt om de 10 standaarden voor jongeren die de hulpverlening verlaten te overhandigen.
  Lees verder
 • Back to School-rugzakken Action voor jongeren

  Gepubliceerd: 05 september 2016 Jongeren met jeugdhulp die naar school gaan, kunnen vaak wel wat gebruiken. Action heeft in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp ‘Back To School’ rugzakken samengesteld voor jongeren. Cardea heeft een aantal goed gevulde rugzakken ontvangen voor haar jongeren. Bedankt Action en Fonds Kinderhulp voor deze mooie actie!
  Lees verder
 • Trainingen van start

  Gepubliceerd: 29 augustus 2016 Binnenkort starten diverse trainingen bij Cardea. Voor deze trainingen is een toeleiding vanuit een Jeugd- en Gezinsteam (JGT) nodig. Neem bij interesse contact op met het JGT bij u in de buurt.
  Lees verder
 • Jongerenraad Cardea naar FICE Youth Congress in Wenen

  Gepubliceerd: 17 augustus 2016 Van 17 tot 25 augustus 2016 is de Jongerenraad van Cardea op uitnodiging van FICE aanwezig op het Europese Youth Congress ter voorbereiding op het volwassenencongres dat op 22 augustus start. Jongeren werken deze week aan standaarden die zij tijdens het volwassenencongres presenteren. De standaarden neemt een ieder mee terug naar zijn eigen land om daarmee bestuurders, werkers en beleidsmakers te adviseren.
  Lees verder
 • Samenwerkingsverband krijgt voorlopig de gunning jeugdhulp Alphen a/d Rijn en Kaag & Braassem

  Gepubliceerd: 16 augustus 2016 Het samenwerkingsverband met Cardea als deelnemer krijgt voorlopig de gunning van jeugdhulp in Alphen a/d Rijn en Kaag en Braassem.
  Lees verder
 • Week tegen kindermishandeling

  Gepubliceerd: 02 augustus 2016 De Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik organiseert van 14 t/m 20 november 2016 de landelijke Week tegen Kindermishandeling. In deze week doet de taskforce een beroep op iedereen om in actie te komen bij het vermoeden van kindermishandeling.
  Lees verder
 • Ben jij er klaar voor?!

  Gepubliceerd: 19 juli 2016 Jongeren die 18 jaar worden hebben heel wat zaken te regelen. Cardea heeft de training ‘Ben jij er klaar voor?!’ opgezet en deze in samenwerking met Kinderperspectief (Zwolle) verder ontwikkeld. Deze training heeft als doel om jongeren in de jeugdhulpverlening te activeren, alle te regelen zaken in werking te zetten en de eigen kracht van jongeren te stimuleren.
  Lees verder
 • Eerste jongeren ‘Buitenkans’ klaar voor volgende stap

  Gepubliceerd: 13 juli 2016 n februari 2016 startte de eerste jongeren bij het project ‘Buitenkans’. Zij zijn nu klaar voor een volgende stap.
  Lees verder
 • IKC Bollenstreek officieel geopend

  Gepubliceerd: 01 juli 2016 Op vrijdag 1 juli 2016 is het IKC Bollenstreek (Integraal KindCentrum) in Lisse geopend. Douwe Bob speelde voor een volle zaal kinderen en ouders en knipte met wethouder Adri de Roon een rood lint als symbolische opening.
  Lees verder
 • Jeugdhulp na je 18e

  Gepubliceerd: 29 juni 2016 In mei 2016 faciliteerde de Jongerenraad van Cardea een bijeenkomst om met wethouders in gesprek te gaan over het thema aansluitende zorg na het 18e jaar.
  Lees verder
 • Douwe Bob opent nieuwbouw IKC Lisse

  Gepubliceerd: 27 juni 2016 Op vrijdag 1 juli 2016 wordt het nieuwe Integraal KindCentrum (IKC) in Lisse geopend. Aloysius Stichting, Cardea jeugd- & opvoedhulp en kinderopvang De Theepot gaan in dit nieuwe centrum integraal samenwerken.
  Lees verder
 • Jongeren leren in praktijk in Theehuis van Noord

  Gepubliceerd: 26 juni 2016 In het park ‘de Tuin van Noord’ in Leiden heeft een theehuis gebouwd. Het is een ontmoetingspunt met een gevarieerd programma. Koks/leerwerkmeesters van Cardea verzorgen samen met jongeren iedere woensdag en vrijdag de lunch in het theehuis. Kom zelf ook eens langs!
  Lees verder
 • Met een boost het nieuwe schooljaar in!

  Gepubliceerd: 21 juni 2016 BooZtweek is een training voor meiden tussen 12 en 17 jaar die wel een positieve boost kunnen gebruiken voor het komende schooljaar. Het doel is de deelnemers aan het einde van de week met meer zelfvertrouwen, zelfkennis en energie het nieuwe schooljaar in te laten gaan.
  Lees verder
 • Hoe overleef ik de brugklas?

  Gepubliceerd: 16 juni 2016 Speciaal voor jongeren die aan het einde van de zomervakantie goed willen starten in het nieuwe schooljaar: Brugklastraining.
  Lees verder
 • “Hier kregen we te horen: 'Stop met de strijd en zorg dat je kinderen uit de knel komen!'”

  Gepubliceerd: 01 juni 2016 Onlangs heeft een ouderpaar zijn ervaringen verteld over het programma ‘Kinderen uit de Knel’. In het interview vertellen ze hun ervaringen en wat het traject heeft opgeleverd.
  Lees verder
 • Gezinteractie: back to basic

  Gepubliceerd: 17 mei 2016 In juni en juli organiseert Cardea weer GezInterActieweekenden. In een andere omgeving met elkaar te werken aan communicatie, samenwerken en eigen kracht. Gezinnen aanmelden kan vanaf vandaag.
  Lees verder
 • Helden & heldinnen gezocht!

  Gepubliceerd: 11 mei 2016 In augustus organiseren Cardea en de Jeugd- & Gezinsteams een looptocht voor jongeren. Ervaringen uit deze reis kunnen ze gebruiken om situaties thuis, op school of op straat anders aan te pakken. Aanmelden van jongeren kan vanaf vandaag.
  Lees verder
 • Word sociaal vindingrijk: JIM

  Gepubliceerd: 04 mei 2016 Onlangs kregen medewerkers van Cardea een nieuw hulpverleningsconcept toegelicht. Levi van Dam (Spirit! en Youké) en Fons Hakemulder (ervaringsdeskundige) vertelden met volle overtuiging over de nieuwe ontwikkeling in de jeugdhulpverlening: het JIM-concept. Een manier om duurzame informele coalities een belangrijke plaats te geven in de hulpverlening.
  Lees verder
 • Diaconieën Teylingen steunen Cardea in jaarproject

  Gepubliceerd: 03 mei 2016 De gezamenlijke protestantse kerken in Sassenheim, Voorhout en Warmond gaan in 2016 de projecten van Cardea in deze gemeenten steunen. Het hele jaar wordt aandacht gevraagd en geld ingezameld. Tijdens de boekenmarkt op 5 mei in Warmond heeft de diaconie diverse kramen met boeken in vele categorieën.
  Lees verder
 • Kijkje in de keuken van Cardea

  Gepubliceerd: 28 april 2016 Op donderdag 19 mei 2016 zijn sociale wijkteams in de regio Holland Rijnland van harte welkom voor een kijkje in de keuken van Cardea. Loop tussen 12:00 en 14:00 uur binnen voor ‘een proeverij’ van 18+ hulp bij Cardea en ‘prik een vorkje’ mee van alle lekkere gerechten.
  Lees verder
 • Collecte Nationaal Fonds Kinderhulp

  Gepubliceerd: 25 april 2016 Eind april en begin mei is de collecte van het Nationaal Fonds Kinderhulp. Cardea coördineert de collecte voor Leiderdorp en een gedeelte van Leiden. Dit jaar lopen maar liefst 70 mensen voor Cardea mee.
  Lees verder
 • 22 april open huis - Cardea locatie Lisse gaat verhuizen

  Gepubliceerd: 21 april 2016 n de meivakantie gaat Cardea locatie Lisse verhuizen naar een nieuw pand. Samen met SBO Don Boscoschool en BSO de Theepot wordt de nieuwe locatie na de meivakantie in gebruik genomen. Op vrijdag 22 april zijn belangstellenden tussen 15:00 en 17:00 uur van harte welkom aan de Ruishornlaan 29 in Lisse.
  Lees verder
 • Wil jij ook een steuntje in de rug?!

  Gepubliceerd: 18 april 2016 Als jongere wordt veel van je verwacht. Soms is het te veel om het allemaal alleen te doen. Een plusmaatje geeft je op vrijwillige basis een steuntje in de rug. Hij of zij helpt je met dagelijkse zaken, zoals vrienden, school, werk, administratie, zelfstandig wonen, vrijetijdsbesteding en andere dingen die je bezighouden.
  Lees verder
 • Training weerbaarheid voor meiden

  Gepubliceerd: 23 maart 2016 Op 7 april 2016 start de training weerbaarheid bij Cardea. Deze training is speciaal voor meiden tussen de 13 en 18 jaar die beter voor zichzelf willen opkomen.
  Lees verder
 • ‘Op kamers’-boxen van Action

  Gepubliceerd: 21 maart 2016 Jongeren met jeugdhulp die op kamers gaan, kunnen vaak wel wat gebruiken. Action heeft in samenwerking met Fonds Kinderhulp ‘op kamers’-boxen samengesteld voor jongeren. Vandaag heeft Cardea een aantal boxen ontvangen voor haar jongeren en bedankt Action en Fonds Kinderhulp voor deze mooie actie!
  Lees verder
 • Meepraten over jeugdhulp

  Gepubliceerd: 16 maart 2016 Op dinsdag 22 maart organiseren de gemeenten Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem een bijeenkomst over jeugdhulp ter voorbereiding op de inkoop voor 2017.
  Lees verder
 • “Geef een kind het gevoel waardevol te zijn”

  Gepubliceerd: 14 maart 2016 Lees het verhaal van Dick Vaesen, gezinshuisouder bij Cardea in de speciale krant die in het kader van de Nationale Week van Zorg en Welzijn (14 - 19 maart 2016) is uitgegeven. Deze Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van regionale werkgeversorganisaties in zorg en welzijn.
  Lees verder
 • Project Vesta

  Gepubliceerd: 25 februari 2016 Cardea heeft haar residentiële hulp geëvalueerd en aangepast. Een van de uitkomsten daarvan is dat de behandelgroep ‘Bijdorp’ voortaan Project Vesta heet.
  Lees verder
 • Samenwerking jeugd- en opvoedhulp

  Gepubliceerd: 18 februari 2016 Op 9 februari hebben negen zorginstellingen de Coöperatie JGT Holland Rijnland opgericht. Hierin is de samenwerking die al sinds januari 2015 in de Jeugd- & Gezinsteams binnen Holland Rijnland bestaat verder geformaliseerd.
  Lees verder
 • Het verhaal van Jesse - 5

  Gepubliceerd: 04 februari 2016 Warner Riksen, trainer bij Cardea, ziet de grote waarde van 'ervaringsleren'.
  Lees verder
 • Integraal KindCentrum Lisse krijgt vorm

  Gepubliceerd: 29 januari 2016 Op vrijdag 29 januari 2016 bezochten de wethouder Adri de Roon, de samenwerkende organisaties Aloysius Stichting, kinderopvang De Theepot en Cardea jeugd- & opvoedhulp de bouwplaats van het nieuwe Integraal KindCentrum in Lisse, dat steeds meer vorm krijgt.
  Lees verder
 • Stedelijk Jongerencentrum ‘Nieuw Pancrat’ officieel open

  Gepubliceerd: 28 januari 2016 Wethouder Roos van Gelderen (jeugd, zorg en welzijn) opende op 27 januari 2016 officieel ‘Nieuw Pancrat’. Nieuw Pancrat is een ontmoetingsplaats met mogelijkheden voor overleg en samenwerking tussen maatschappelijke instellingen.
  Lees verder
 • Het verhaal van Jesse - 4

  Gepubliceerd: 28 januari 2016 Jesse's vader kijkt terug op zijn ervaringen tot nu toe.
  Lees verder
 • Winnie the Poeh in Leiderdorp

  Gepubliceerd: 27 januari 2016 Op 27 januari heeft Jeff Gardeniers (wethouder Onderwijs Leiderdorp) het kunstwerk ‘Winnie the Poeh’ heronthuld. Het beeld heeft een nieuwe plek gekregen bij OnderwijsZorgCombinatie Orion in Leiderdorp. OZC Orion is een school voor kinderen van 3 tot 12 jaar met (ernstige) ontwikkelings- en gedragsproblemen.
  Lees verder
 • Jongeren krijgen (een) Buitenkans!

  Gepubliceerd: 21 januari 2016 Op 20 januari 2016 gaf de Leidse Wethouder Frank de Wit (onderwijs) de aftrap voor project Buitenkans. Buitenkans helpt jongeren tussen de 15 en 23 jaar die dreigen uit te vallen op het voortgezet onderwijs of voor wie het lastig is de overstap naar een mbo-opleiding te maken in een kleinschalige leeromgeving. Dit jaar starten 40 jongeren in een kwetsbare positie in het project Buitenkans.
  Lees verder
 • Het verhaal van Jesse - 3

  Gepubliceerd: 21 januari 2016 Jesse en zijn vader maken iets dat symbool staat voor de belangrijkheid van de ander.
  Lees verder
 • Het verhaal van Jesse - 2

  Gepubliceerd: 14 januari 2016 Jesse (17) en zijn vader hebben met Warner afgesproken in de duinen. Vandaag staat balans centraal.
  Lees verder
 • Het verhaal van Jesse - 1

  Gepubliceerd: 07 januari 2016 Jesse (17) en zijn vader hebben nogal wat meegemaakt. Dit heeft een zware wissel op beiden getrokken. Ze willen weer een normale relatie met elkaar. Lees de komende 5 weken hoe zij hiermee aan de slag gaan.
  Lees verder
 • Jongerenraad Cardea, aangenaam!

  Gepubliceerd: 01 januari 2016 Wat doet een Jongerenraad eigenlijk? Wat leer je daar? Kijk het filmpje door de Jongerenraad van Cardea.
  Lees verder
 • Maak kennis met cliëntenraad

  Gepubliceerd: 20 december 2015 Wat doet een cliëntenraad eigenlijk? Zou dat iets voor mij zijn? Wat wordt met mijn mening gedaan? Kijk het filmpje door de cliëntenraad van Cardea.
  Lees verder
 • Jonge vluchtelingen aan tafel bij Cardea

  Gepubliceerd: 15 december 2015 In samenwerking met het particuliere initiatief “Vluchteling aan tafel” hebben deze week de Jongerenraad van Cardea en jonge vluchtelingen die tijdelijk in Leiden verblijven samen gekookt en gegeten.
  Lees verder
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Melanie (17)

Dankzij de hulp heb ik veel motivatie gehad om zelf stappen te ondernemen en ook gevraagd naar hulp als ik die nodig had. Door de vele afspraken in een korte periode ben ik al een grote stap vooruit gekomen en heb ik alle informatie gekregen hoe ik verder zou moeten gaan en welke stappen ik daartoe moet nemen.