MY CARDEA

Dialoog

Dialoog behandelt en begeleidt baby’s, kinderen en jongeren met psychosociale problemen die voortkomen uit of samenhangen met medisch gerelateerde klachten of ziekten. Dialoog werkt nauw samen met diverse artsen van ziekenhuizen, huisartsen, schoolartsen en het Curium.
Een klein team van psychologen, orthopedagogen en gezinsbegeleiders begeleiden kinderen in de leeftijd van 0 – 18 jaar en hun ouders.
 

Behandelprogramma's

   

Chronische ziekten

Chronisch ziek zijn betekent voor veel kinderen anders zijn en kan leiden tot emotionele en/of gedragsproblemen. Een chronische ziekte vraagt meestal om ingrijpende aanpassingen, niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouders en het gezin.
Lees verder
 

Het (zeer) jonge kind

Sommige baby’s en peuters hebben lichamelijke problemen, die samenhangen met de situatie voor, tijdens of na de geboorte.
Lees verder
 

Medisch onverklaarde klachten

Uw kind heeft klachten waar geen enkele arts een medische verklaring voor heeft. Maar de klachten blijven en leveren problemen op in het dagelijks leven.
Lees verder
 

Medische klachten

Klachten als groeistoornissen, eetproblemen, slaapproblemen, vervroegde lichamelijke pubertijd, malaiseklachten, medicatieklachten, oncologische of cardiologische klachten kunnen een aanleiding vormen om contact te zoeken met de specialistische afdeling.
Lees verder
 

Overgewicht en obesitas

Overgewicht bij kinderen is een toenemend probleem. Niet alleen lichamelijk kan dit tot problemen leiden, maar ook in de omgang met leeftijdsgenootjes of met zichzelf.
Lees verder
 

Zindelijksheidsproblematiek

Ieder kind wordt zindelijk in zijn eigen tempo. Soms komt de zindelijkheid niet goed op gang of is er op latere leeftijd een terugval.
Lees verder
 
Twitter Facebook Print page Send 2 friend
Locaties


Dialoog Leiderdorp

Simon Smitweg 7
2353 GA Leiderdorp
071 – 58 99 260
 


Dialoog Haaglanden
Koninginnegracht 8
2514 AA Den Haag
tel: 071 - 58 99 260
dialooghaaglanden@cardea.nl
 

 

Dialoog Haarlemmermeer
Wijkermeerstraat 30b
2131 HA  Hoofddorp
tel: 071-58 99 260
dialooghaarlemmermeer@cardea.nl
 

Brochure

Klik hier om de brochure van Dialoog te downloaden.