Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dag en nacht hulp voor jongeren aan het Maansteenpad

Cardea en de Binnenvest bundelen expertise in Specialistische jongerenopvang | 4 maart 2024

Op maandag 4 maart 2024 openden de deuren van een nieuwe opvang voor dak- en thuisloze jongeren aan het Maansteenpad in Leiden. Deze opvang biedt onderdak aan 15 jongeren die tijdelijk hulp nodig hebben. Elke jongere heeft bij deze opvang een eigen kamer.

Specialistische hulp in samenwerking
De opvang aan het Maansteenpad biedt specialistische hulp aan jongeren die dag en nacht ondersteuning nodig hebben. Dit gebeurt door een team van professionals van Cardea en De Binnenvest. Cardea biedt specialistische hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen met complexe problemen op het gebied van opgroeien, opvoeden en ontwikkeling. We leren hen omgaan met de uitdagingen in hun leven, zodat ze zo snel als mogelijk zo zelfstandig mogelijk verder kunnen. De Binnenvest is een organisatie die een helpende hand biedt bij (dreigende) dak- of thuisloosheid en helpt mensen hun leven weer op te bouwen. Door onze expertise te bundelen, kunnen we goed aansluiten op de behoeften van de jongeren die worden opgevangen.

Hoopvolle symboliek
Wethouder Julius Terpstra (Welzijn), was aanwezig om de nieuwe opvanglocatie officieel te openen: ‘Het is een bitterzoet gevoel. Eigenlijk wil je dat een plek als deze niet nodig is, aan de andere kant is het ook goed dat het er nu wel is en geweldig hoe we dit samen hebben gerealiseerd.’

Bestuurders Ria van der Plas (Cardea) en Emmy Klooster (De Binnenvest) plantten samen een grote Magnolia in de voortuin als teken van hoop dat deze hier net zo mag groeien en bloeien als de jongeren zelf.

Een nieuw begin
De jongeren nemen woensdag in alle rust hun (tijdelijke) intrek. Een van de jongeren zegt hierover: ‘Ik ga er met positieve zin in. Ik hoop hier mijn rust te vinden en daarna ga ik op zoek naar een eigen woning. We gaan er wat van maken.’

Het jongerenspreekuur 'Next Chapter'

Jongeren die zich in een vergelijkbare situatie bevinden kunnen langskomen bij het jongerenspreekuur ‘Next Chapter’ van Cardea en De Binnenvest. Dit spreekuur is geopend van maandag tot en met vrijdag van 12.00 tot 16.00 uur op het adres Oude Rijn 59 in Leiden.