Vacature

Voor het nieuwe schooljaar zijn we op zoek naar:

Een jongerencoach (JZWC) voor bepaalde tijd

Locatie:
Regio Leiden en Regio Duin en Bollenstreek
Startdatum:
01-09-2022
Sluitingsdatum:
2022-08-30

 

 Groei je met ons mee?

Voor het onderwijs-zorgteam van Cardea zijn we op zoek naar Jeugdzorgwerkers die coachend jongeren met diverse problematiek (thuis en school) begeleiden op weg naar een start kwalificatie.

 Wat ga je doen?

Als jongerencoach ben je dé gesprekspartner, dé motivator, hét aanspreekpunt,  dé verbinder, hét vertrouwde gezicht voor de jongeren van 12 tot 18 jaar binnen jouw caseload. Deze jongeren zijn aangemeld vanuit school omdat het daar niet lekker loopt door problematiek thuis en op school. Samen met de jongere ga je aan de slag en opzoek naar zijn/haar motivatie, leerdoelen en dromen en je coacht de jongere stap voor stap in zijn/haar ontwikkeling om het desgewenste doel te behalen. Dit doe je in de omgeving én op de manier (zo’n beetje alles kan! ) die voor de jongere en jou prettig en passend is. Bij het traject betrek je ouders/verzorgers en school, om samen te werken aan een fijn klimaat waarin de jongere zich kan ontwikkelen en school weer een succes wordt. Je werkt met een eigen caseload en onder begeleiding van een gedragswetenschapper. Er is een heel team van mensen die hetzelfde werk doen als jij dus samen met hen kan je casuïstiek bespreken en sparren wanneer dat nodig is.

Wat nog meer?

Het team werkt vanuit de Gerrit van der Veenstraat Leiden, maar jouw afspraken zullen vooral  met de jongere op school en  in zijn/haar woonomgeving in de Duin- en Bollenstreek en Leiden zijn.Je bent flexibel in de inzet van jouw tijd. Afspreken met de jongeren doe je wekelijks en stem je af met de jongere. Hoe groter jouw caseload hoe meer uren je kan declareren. Zo werk je precies naar behoefte. Wil je toch iets meer vastigheid? Dan kunnen we in overleg met jou een aantal vaste uren afspreken voor een bepaalde periode.  


Wat hebben we jou te bieden?

 • een baan waarin juist jij dé persoon kan zijn voor de jongere om “het werkend te krijgen”
 • een baan waarin je vrij bent om samen met de jongere te doen was past en nodig is
 • een basis opleiding tot pluscoach
 • een flexibele zelfstandige functie waarbij je lekker op pad bent en overal komt
 • een toffe functie als Jeugdzorgwerker die wordt ingeschaald in schaal 8 van de CAO jeugdzorg min. €2524,98 en max 3749,57- bruto per maand op basis van 36 uur
 • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantiegeld van 8%
 • een leuke tak binnen de hulpverlening op onderwijs/zorg gebied
 • een zeer afwisselende functie bij een gezellig en ervaren team

Wat vinden wij belangrijk?

 • dat je een relevante hbo opleiding hebt afgerond óf bijna hebt afgerond of
 • dat je een mbo opleiding hebt afgerond met relevante werkervaring
 • dat je bent geregistreerd óf dat je je kunt of wilt gaan registreren bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
 • dat je makkelijk in de regio’s Leiden en Duin en Bollenstreek kan reizen
 • dat je goed bent in jouw eigen time management en afspraken nakomt
 • dat je energie krijgt van jongeren en kan aansluiten bij hun coachings-en begeleidingsbehoefte
 • dat je het leuk vindt om te netwerken op de scholen en de verbinding met ouders
 • dat je methodisch kunt handelen en snel kunt schakelen als de plannen veranderen
 • dat je ondernemend en pro-actief bent en goed gevoel voor humor hebt!

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het onderwijs/zorg team 12+ van Cardea. Het onderwijs/zorg team levert divers aanbod van allerlei onderwijs/zorg combinaties voor jongeren van 12 jaar en ouder. We werken hierin nauw samen met scholen en andere aanmelders zoals het loket passend onderwijs. Samen kijken we naar het best aansluitende zorg aanbod binnen school of wanneer jongeren zijn uitgevallen op school in de hulpverlening. Door samen met de jongere en zijn/haar netwerk te werken aan de persoonlijke ontwikkeldoelen werken we aan een positieve toekomst perspectief voor de jongere op school of de arbeidsmarkt.

 Wij kijken ernaar uit jou te ontmoeten!

Gaat dit over jou en wil je meteen solliciteren? Dan nodigen wij je van harte uit om je motivatiebrief en CV via onderstaande button te uploaden. Eerst meer weten? Mijke Smit vertelt je graag meer en is bereikbaar via: 06 – 12605993.

Het opvragen van referenties inclusief het onderwerp grensoverschrijdend gedrag en het kunnen overleggen van een VOG, maakt onderdeel uit van de selectieprocedure.