Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ik heb hulp nodig

Soms zit je niet goed in je vel. Je loopt vast in het dagelijks leven en komt er alleen niet meer uit. Als er meer specialistische hulp nodig is voor jouw situatie, is het tijd voor een volgende stap.

Bij Cardea willen we graag weten wie je bent. Door goed naar jou te luisteren, leren we je wensen en uitdagingen kennen. Samen onderzoeken we wat écht werkt. Voor jou, in jouw situatie. Want zoals jij, is er maar één. En daar zijn we zuinig op.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijzelf of mijn kind aanmelden bij Cardea?

Je kan jezelf of (als je een ouder bent) jouw kind niet rechtstreeks aanmelden bij Cardea. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam, jouw arts of een gecertificeerde instelling. Voor jongeren ouder dan 18 is een Wmo-beschikking nodig.

Hoe krijg ik een verwijzing naar Cardea?

Specialistische hulp bij Cardea krijg je alleen als je bent doorverwezen door iemand van het jeugd- of wijkteam, jouw arts of een gecertificeerde instelling zoals Jeugdbescherming West, het Leger des Heils of de William Schrikkergroep. Voor jongeren ouder dan 18 is een Wmo-beschikking nodig.

Waar zitten de jeugdteams die kunnen doorverwijzen naar Cardea?

Ouders en kinderen tot 18 jaar kunnen terecht bij het jeugd-of wijkteam in de buurt. Dit is afgesproken met de gemeente. Vaak is de hulp die zij bieden voldoende. Als er meer hulp nodig is, verwijzen ze je door naar een gespecialiseerde hulpaanbieder zoals Cardea. De jeugdteams waar wij een contract mee hebben, heten in elke regio anders.

Jeugdteams Leidse regio

Voor inwoners van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Weipoort, Zoeterwoude-dorp, Zoeterwoude-Rijndijk

Jeugd en Gezinsteam Nieuwkoop

Voor inwoners van Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen, Noorden, Woerdense Verlaat, Zevenhoven, De Meije (ook half regio Gouda), Vrouwenakker, Noordeinde, Korteraar en Langeraar, Aardam, Papenveer, Noordse Dorp.

Wijkteams Katwijk

Voor inwoners van Katwijk aan Zee, Katwijk a.d. Rijn, Rijnsburg, Valkenburg.

Voor ieder 1

Voor inwoners van De Zilk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim. Voorhout, Warmond.

GO!voorjeugd

Voor inwoners van Kaag & Braassem (Hoogmade, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen, Rijpwetering, Bilderdam -let op: deels Kaag en Braasem, deel Nieuwkoop-, Leimuiden, Jacobswoude, Rijnsaterwoude, Woubrugge) of Alphen aan den Rijn (Aarlanderveen, Alphen a/d Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk a/d Rijn, Zwammerdam, Buurtschap Groenendijk).

Centrum voor Jeugd en Gezin Haaglanden

Voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Zoetermeer, Westland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar. NB In deze regio richt ons hulpaanbod zich met name op ‘Dialoog’.

Hoe lang zijn de wachttijden bij Cardea?

Hoe lang je moet wachten na aanmelding verschilt per soort hulp en locatie. We doen er natuurlijk alles aan om de hulp zo snel mogelijk te starten. Hier vind je een globaal beeld van de actuele wachttijden.

Moet ik betalen voor de hulp van Cardea?

Nee, jij zelf hoeft niet te betalen voor hulp van Cardea. De hulp wordt betaald via de Jeugdwet (<18 jaar) of Wmo (>18 jaar). Je heb daarvoor een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam, jouw arts of een gecertificeerde instelling. Of als je ouder bent dan 18 jaar, dan heb je een Wmo beschikking nodig. Wanneer je hulp krijgt vanuit de Wmo betaal je wel een eigen bijdrage. Kijk op de website van CAK voor het overzicht van de eigen bijdrage.


Wat is het werkgebied van Cardea?

Cardea is werkzaam in de regio's Holland Rijnland en de regio Haaglanden. Het aanbod verschilt per regio. Onze specialistische hulp bieden we thuis, op school of op één van onze locaties .

Welke locaties heeft Cardea?

Onze specialistische hulp bieden we thuis, op school of op één van onze locaties .

Ik zit in een crisissituatie en ben geen cliënt bij Cardea. Waar kan ik terecht?

Bij een crisissituatie neem je voor kinderen jonger dan 18 jaar contact op met het jeugd-of wijkteam in jouw woonplaats, je huisarts of veiligthuis. Ben je ouder dan 18 jaar? Neem dan contact op met het Sociaal Team (Wmo) van de gemeente waar je inschreven staat.

Wat kan ik verwachten na aanmelding bij Cardea?

Wanneer jouw mailadres is gedeeld door de verwijzer, ontvang je per email een bevestiging van aanmelding. Heb je geen bevestiging gekregen of heb je andere vragen over de aanmelding? Neem dan contact op onze aanmeldcoördinatie.

Ik ben ouder dan 18. Hoe meld ik mij aan voor hulp bij Cardea?

Als je ouder bent dan 18 jaar, dan ga je eerst naar het Sociaal Wijkteam van de gemeente waar jij ingeschreven staat. Zij gaan samen met jou aan de slag met je hulpvragen. Als er meer hulp nodig is, verwijzen zij je door naar een specialistische hulpaanbieder, zoals Cardea. Het wijkteam geeft je ook informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en helpt bij de aanvraag van de Wmo beschikking (financiering) die nodig is voor begeleiding van de specialistische hulpaanbieder.

Hoe krijg ik een Wmo beschikking voor hulp bij Cardea?

Als je ouder bent dan 18 jaar, dan ga je eerst naar het Sociaal Wijkteam van de gemeente waar jij ingeschreven staat. Zij gaan samen met jou aan de slag met je hulpvragen. Als er meer hulp nodig is, verwijzen zij je door naar een specialistische hulpaanbieder, zoals Cardea. Het wijkteam geeft je ook informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) en helpt bij de aanvraag van de Wmo beschikking (financiering) die nodig is voor begeleiding van de specialistische hulpaanbieder.

Welke woonvormen heeft Cardea en hoe zien deze eruit?

Als het thuis echt niet gaat, hebben we verschillende vormen van 24 uurs opvang zoals trainingshuizen, naastwonend mentorhuizen en begeleid zelfstandig wonen. De intensiteit en de vorm van de begeleiding is per vorm verschillend. Vaak delen jongeren de openbare ruimtes zoals badkamer en keuken maar hebben ze wel hun eigen kamer. Ook voor deze vorm van hulp geldt dat je een indicatie nodig hebt van het jeugd-of wijkteam, het sociaal wijkteam of een gecertificeerde instelling.