Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Terugwerken naar onderwijs 12+

Zorglocatie Zegerplas is een kleinschalig zorgarrangement in Alphen aan den Rijn voor jeugdigen van 12 tot en met 18 jaar en hun ouders die door complexe problematiek niet meer naar school kunnen. We bieden een passend aanbod voor maximaal 6 tot 8 jeugdigen die zijn vastgelopen in het onderwijs. De kracht ligt in het werken met het hele gezin om van daaruit toe te werken naar onderwijskansen.

Wat houdt het in

Je hebt de mogelijkheid tot het volgen van een dagelijks programma met activiteiten die per dag verschillen zoals wandelen, creatief, sport en spel. Ook zijn er momenten waarop we met elkaar een praatje maken over wie jij bent en wat je soms moeilijk vindt. Er zijn activiteiten en gesprekken met de groep en individueel. Ook ondersteunen we je bij bijvoorbeeld het maken en plannen van je huiswerk. Dit doen we in overleg met jouw school. We kijken daarbij samen wat zo goed mogelijk bij jou past. Met begeleiding van de jeugdzorgwerkers werk je zo aan je persoonlijke doelen om in stapjes weer terug naar school te werken.

Als samenwerkingspartner geeft Cardea de zorgkant vorm van dit programma. Het Samenwerkingsverband Rijnstreek en het (speciaal) onderwijs verzorgen de onderwijskant.

Wat is het doel

Samen werken we ernaar toe dat dat je weer met plezier naar school terug kunt gaan en vooral kunt doen wat je leuk vindt.

Duur en locatie

De duur van de behandeling duurt gemiddeld een schooljaar maar verschilt per situatie. De duur is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. Zorglocatie Zegerplas ligt in Alphen aan den Rijn aan de Burgemeester Bruins Slotsingel 15, in een bosrijke omgeving met nabijgelegen een kinderboerderij en recreatiegebied Zegersloot.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.