Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Schoolmaatschappelijk werk op het MBO

Schoolmaatschappelijk werk is een zeer laagdrempelige vorm van begeleiding voor jongeren in het mbo onderwijs. De schoolmaatschappelijk werker wordt op aanvraag van de student of docent ingezet voor studenten die problemen ervaren op diverse leefgebieden. De schoolmaatschappelijk werker werkt onafhankelijk maar is wel de schakel tussen de student en de opleiding. De schoolmaatschappelijk werker geeft op verzoek ook trainingen en workshops op het mbo aan studenten, klassen of docenten t.b.v. deskundigheidbevordering.

Wat houdt het in

Schoolmaatschappelijk werk MBO Rijnland is voor studenten die staan ingeschreven op het mbo onderwijs. Zij kunnen op een laagdrempelige manier gebruik maken van schoolmaatschappelijk werk wanneer de onderwijsinstelling hiervoor een samenwerking heeft met Cardea. Denk aan studenten die problemen ervaren op diverse leefgebieden zoals bijvoorbeeld financiën (schulden), vrienden en relaties, zelfstandig wonen, integratie in Nederland, verslavingsproblematiek en problemen in het mentaal welzijn.

Wat is het doel

De student werkt samen met de schoolmaatschappelijk werker aan persoonlijke doelen. Met als einddoel dat de student ervaart dat het op diverse leefgebieden beter gaat en dat de student positief zijn leven en schoolgang voort kan zetten.

Duur

De duur van een traject hangt af van de doelen en voortgang van de student. Dit kan variëren van circa 3 tot 15 gesprekken.

Aanmelden

Aanmelden gaat via MBO onderwijs. Veelal worden studenten op eigen verzoek of op verzoek van een betrokken docent, SLB’er of adviseur aangemeld bij de betreffende schoolmaatschappelijk werker van de onderwijslocatie.