Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Gezin in Beeld

Gezin in Beeld helpt gezinnen waar opvoedstress is vanwege opvoed-, opgroei-, en ontwikkelproblemen van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Eerdere hulpverlening heeft onvoldoende geholpen of had niet het gewenste effect. Samen met het gezin analyseren we videobeelden die zijn opgenomen in de thuissituatie. Hierdoor krijgt het gezin goed zicht op de onderlinge interactie tussen de gezinsleden. Het gezin krijgt praktische adviezen en inzichten om de situatie te verbeteren.

Wat houdt het in

Er worden camera’s bij het gezin thuis geplaatst die de dagelijkse praktijk filmen. Het gezin kiest zelf de beelden die we samen gaan bekijken. Onze hulpverleners analyseren deze beelden samen met het gezin om zo de kern van het probleem of de zorgen boven tafel te krijgen.

Wat is het doel

Het doel is om tot een goed zicht te komen op het hele gezin en de onderlinge interactie en te komen tot praktische adviezen en inzichten.

Duur

Het totale traject duurt 6 weken.

  • Week 1: aanmelding en intakegesprek met het hele gezin.
  • Week 2 -5: we plaatsen camera’s in het gezin voor een periode van drie weken. Ouders kiezen relevante beeldfragmenten die we per week met elkaar bekijken. Daarbij komen krachten, patronen en kansen aan bod.
  • Week 6: afrondend gesprek met het gezin waarin we de kern van het probleem verhelderen, de visie op de situatie delen en (eventuele) vervolghulp concretiseren.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.