Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Terug naar school of werk 15+

Buitenkans

Buitenkans is een uniek aanbod voor jongeren tussen 15 en 23 jaar bij wie het op school even niet meer gaat. Voor deze jongeren bieden wij een traject waar de focus ligt op het werken aan persoonlijke doelen. Op het moment dat een jongere start bij Buitenkans stopt hij of zij tijdelijk met school. In het Buitenkanstraject gaat de jongere samen met de consulent aan de slag met persoonlijke doelen en het verkennen van mogelijkheden voor de toekomst op het gebied van onderwijs of werk.

Wat houdt het in

Via Buitenkans krijgen jongeren de kans om op verschillende manieren te werken aan doelen die nodig zijn voor een succesvolle schoolgang of een duurzame plek op de arbeidsmarkt. Dit doen jongeren individueel en in groepsverband door middel van het volgen van een training rondom vaardigheden die nodig zijn op school of de arbeidsmarkt, individuele coaching van een consulent en het opdoen van praktijkervaring binnen de reguliere arbeidsmarkt. Jongeren werken aan diverse vaardigheden en doelen om na circa een half jaar weer door te stromen naar onderwijs of arbeid.

Duur en locatie

Het traject van Buitenkans duurt gemiddeld 6 maanden. De groepstraining is op onze locatie in Leiden, de individuele coaching is in Leiden of bij de jongere thuis. De stages zijn in de eigen leefomgeving van de jongere.

Aanmelden

Aanmelden gaat via Loket passend onderwijs (Leiden en Duin- en Bollenstreek), het middelbaar onderwijs, het MBO Rijnland of via leerplicht/RMC. Heb je vragen over aanmeldingen of het traject? Neem per email contact op.

Bij Buitenkans werken we waar nodig samen met onder andere scholen, de leerplicht en andere organisaties. Natuurlijk is het belangrijk om goed te weten wat de afspraken zijn over het vastleggen en delen van informatie. Ben je bij Buitenkans aangemeld of zit je in het traject, neem dan dit privacydocument even door.