Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dagbehandeling & leerwerktrajecten 13+

Dagbehandeling is er voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar die het binnen het speciaal onderwijs niet redden door hun complexe problematiek. Vaak is er sprake van een combinatie van GGZ problematiek en andere problemen. Met gerichte en intensieve behandeling op maat op onze locatie in Leiden, helpen wij bij het krijgen van toekomstperspectief en begeleiden we naar een passende opleiding, werk of andere dagbesteding.

Jeroen is jeugdzorgwerker bij onze locatie voor dagbehandeling en leerwerktrajecten. ‘De meesten zie je hier echt een enorme ontwikkeling doormaken, ze ontdekken talenten bij zichzelf en willen weer iets met school.’ Bekijk het hele verhaal van Jeroen hier.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=LvCGlw7Wxds

Wat houdt het in

  • Je volgt een traject dat goed aansluit bij je eigen vaardigheden, problematiek en persoonlijke leerdoelen om te ontdekken wat bij je past en perspectief te krijgen. Wij bieden iedere dag een programma met verschillende onderdelen zoals techniek, leervaardigheden, sociale vaardigheden, spel en tuinproject. Je volgt binnen dit rooster je eigen traject.
  • Daarnaast kun je een of meerdere dagen meewerken in de veilige omgeving van een leerwerktraject. Je ervaart hier hoe het is om in een bedrijf te werken. Tijdens het traject oriënteer je je op jouw persoonlijke kwaliteiten, ambities en interesses.
  • Als je het aankan is een combinatie van begeleiding bij de dagbehandeling en een plaats binnen het onderwijs mogelijk. Naast de pedagogisch medewerkers die de groepen begeleiden, heb je een vaste coach die jou coacht bij het werken aan je doelen.
  • We werken altijd nauw samen met mensen uit je netwerk en hulpverleners die betrokken zijn bij je gezin en de leerplichtambtenaar.
  • Wij werken oplossingsgericht. Dat betekent dat we uitgaan van jouw krachten.

Wat is het doel

Je werkt toe naar een passende opleiding, werk of een andere dagbesteding. Om hier te komen, werken we eerst aan de basisvaardigheden als op tijd komen, omgaan met autoriteit en omgaan met leeftijdsgenoten. Daarna gaan we aan de slag met het toekomstperspectief.

Duur en locatie

Een traject duurt gemiddeld 1,5 jaar en vindt plaats op onze locatie in Leiden.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.