Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ouderschapsbemiddeling

Ouderschapsbemiddeling richt zich met name op ouders die na hun scheiding voortdurende conflicten hebben waarbij hun kinderen in de knel komen. Ouders zijn vaak het vertrouwen in elkaar verloren en verzand geraakt in een negatief communicatiepatroon. Cardea ondersteunt in gesprekken om tot een ander en positiever ouderschap te komen. Het welbevinden van de kind(eren) staat hierin centraal.

Wat houdt het in

Via ouderschapsbemiddelingsgesprekken worden ouders ondersteund bij het samen vormgeven van het ouderschap na de scheiding. In gesprekken, onder begeleiding van de ouderbemiddelaar, wordt gewerkt aan het onderlinge vertrouwen, de onderliggende patronen, communicatie en het zoeken naar de meest passende vorm van gezamenlijk ouderschap. Hiernaast vinden er ook gesprekken met het kind plaats. Ouderschapsbemiddeling kan worden afgesloten met een ouderschapsplan.

Wat is het doel

Het doel van ouderschapsbemiddeling is om tot afspraken te komen over het ouderschap waar beide ouders achter staan en zich aan zullen houden. In het belang van de kinderen stoppen ouders met hun onderlinge strijd en werken zij meer samen.

Duur en locatie

De invulling en de lengte van het ouderschapsbemiddelingstraject is altijd op maat. Gemiddeld duurt een traject zes maanden. Hulp vindt plaats op onze locatie in Leiderdorp na een verwijzing van bijvoorbeeld de huisarts of het wijkteam.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.