Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Crisisopvang 12+

De crisisopvang is een 24-uursvoorziening voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar die met hun gezin in een crisissituatie verkeren. Hierdoor kan je tijdelijk niet thuis wonen. We gaan alleen over tot deze uithuisplaatsing als er echt geen andere mogelijkheid meer bestaat.

Wat houdt het in

Op de crisisopvang woon je met meerdere jongeren tegelijk. Je hebt een eigen mentor met wie je afspraken maakt. De mentor houdt contact met je (pleeg)ouders en werkt nauw samen met je ambulant begeleider en andere hulpverleners .

Jijzelf en je (pleeg)ouders zijn de experts over de situatie en weten als geen ander wat wel en wat niet werkt. Onze hulpverleners sluiten hierbij aan en begeleiden het veranderingsproces. Zij helpen jou en je gezin bij het zoeken naar een nieuw perspectief.

Wat is het doel

We bieden jou een veilige plek voor een korte periode. Samen gaan we aan de slag om jouw situatie te verbeteren. Een crisis is vaak het juiste moment om tot verandering te komen. Dat gaat natuurlijk niet vanzelf, daar wordt vanaf het eerste moment, heel hard aan gewerkt. We verwachten een actieve bijdrage van alle betrokkenen. Om de kans van slagen te vergroten, zetten we intensieve ambulante hulp in tijdens het verblijf op de crisisopvang.

Duur en locatie

Het verblijf op de crisisopvang is zo kort mogelijk. Sommige jongeren komen maar voor een nachtje, anderen hebben een langere periode nodig. Het belangrijkste is dat we met alle betrokken partijen snel bepalen wat het perspectief is. Zodat we daar naar toe kunnen werken. Het perspectief kan zijn ‘terug naar huis’, eventueel met ondersteuning van het netwerk of hulpverlening. Maar het kan ook zijn dat de jongere voor een langere periode opvang nodig heeft buiten het gezin. Ook dan blijft de betrokkenheid van (pleeg)ouders belangrijk. Een uithuisplaatsing beslaat immers maar een deel van het leven van een jongere en ouders blijven altijd ouders.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze afdeling crisis. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.