Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Start Werkt college 16+

Het Start Werkt college is een samenwerking tussen Cardea en het MBO Rijnland. Binnen het start werkt college krijgen jongeren vanaf 16 jaar die een niveau 1 of 2 diploma willen halen de kans om dit te doen binnen een gepersonaliseerde beschermde omgeving waarin zowel onderwijs als zorg geboden wordt.

Wat houdt het in

Het Start Werkt college is een niveau 1 en 2 opleiding in samenwerking tussen Cardea en het MBO Rijnland. Start Werkt College is voor jongeren vanaf 16 jaar die al zorg ontvangen binnen Cardea en voor wie de overstap naar een regulier mbo opleiding te groot is maar die wel een mbo-niveau 1 of 2 opleiding willen volgen. Jongeren leren in het Start Werkt college in een beschermde leer- en werkomgeving waarbinnen ook ruimte is voor individuele begeleiding.

Wat is het doel

Doel van het Start Werkt college is om jongeren een persoonlijke en beschermde leeromgeving te bieden waarbinnen zij een erkend niveau 1 en/of niveau 2 diploma kunnen halen.

Duur en locatie

Afhankelijk van het eigen tempo van de jongere en de opleiding duurt een niveau 1 gemiddeld één jaar en niveau 2 opleiding twee jaar. De lesdagen vinden plaats op onze locatie in Leiden, de stages waar nodig ook op de campus en waar mogelijk bij reguliere stageplekken.

Aanmelden

Voor het Start Werkt college moet de jongere al hulp ontvangen van Cardea, daarom is zelf aanmelden voor dit aanbod niet mogelijk. Als hulpverlener met een aanmeldingsvraag neem je contact op met Helma van Overbeeke. Heb je andere vragen over dit aanbod? Neem dan contact op met Mijke Smit.