Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Cardea Community

Cardea Community is een uniek zorgconcept op locatie in Noordwijkerhout. Het concept biedt een flexibele 24-uurs setting waar verschillende doelgroepen naast elkaar wonen. De community kenmerkt zich door de kleinschaligheid, persoonlijke aandacht, huiselijke leefsfeer, maatwerk trajecten en de nauwe betrokkenheid van het netwerk.

Patty is gezinsbehandelaar bij de Cardea Community. 'Het is belangrijk dat je met z’n allen een netwerk vormt om de jongere heen, in plaats van strijd met elkaar. We willen een ‘wij’ maken van de ouders, de hulpverleners en het kind.' Bekijk het hele verhaal van Patty hier.

Om deze video te tonen moeten we cookies plaatsen. Accepteer marketing-cookies of bekijk het op www.youtube.com/watch?v=YHE87-Ei2no

Wat houdt het in

De Community biedt een thuis aan jongeren en jongvolwassenen met hechtings- en traumaproblemen die niet meer gedijen in een gezinssituatie. Het idee is dat de jongeren die komen wonen in de Cardea Community niet snel weg hoeven, maar rustig kunnen doorstromen naar een minder intensieve vorm van begeleiding als dat passend is. De jongeren kunnen vervolgens op hun eigen tempo uitstromen richting zelfstandigheid.

Het is een directe en activerende vorm van hulpverlening, waarbij gebruik wordt gemaakt van de vaardigheden van de jongere(n) en de mogelijkheden in het netwerk. De locatie in Noordwijkerhout biedt voldoende ruimte om ook andere activiteiten te ontplooien, die jongeren helpen hun talenten te ontwikkelen. Daarbij kun je denken aan het organiseren van sportactiviteiten en het onderhouden van een eigen moestuin.

Voor wie

Deze plek is bedoeld voor jongeren van 12 tot 23 jaar die te maken hebben met complexe problematiek, vaak op gebied van hechting en trauma. Hierdoor en omdat zij vaak uit (zeer) kwetsbare gezinnen komen, is opgroeien thuis niet mogelijk. De Community bestaat uit ervaringsdeskundigen, vrijwilligers, (sport)verenigingen en werkgevers uit de buurt die jongeren het netwerk bieden waar het ze van huis uit vaak aan ontbreekt.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing of Wmo-beschikking nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.