Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Omgangsbegeleiding

Omgangsbegeleiding richt zich op kinderen van scheidende of gescheiden ouders waar het contact tussen de uitwonende ouder en het kind/de kinderen niet tot stand komt of moeilijk verloopt. Omgangsbegeleiding helpt bij het herstellen van het contact. Ouders worden via ouderschapsgesprekken ondersteund om tot duurzame afspraken over onder andere een contact- of omgangsregeling te komen.

Wat houdt het in

Het team bestaat uit een gedragswetenschapper, ouderbemiddelaar en omgangsbegeleider. In de begeleide bezoeken werken we aan contactherstel tussen de uitwonende ouder en het kind. De pedagogisch medewerker is daarbij aanwezig en houdt toezicht en ondersteunt en adviseert tijdens de bezoeken. Dit gebeurt op een veilige en neutrale plek, waar ze spelletjes doen, praten en samen wat kunnen drinken. Daarnaast worden ouders via ouderschapsbemiddelingsgesprekken ondersteund bij het samen vormgeven van het ouderschap na de scheiding.

Wat is het doel

Het doel is om tot een contact- of omgangsregeling te komen waar beide ouders achter staan en zich aan houden. Het belang en de veiligheid van het kind staan hierbij voorop. Ouders vinden een manier van samenwerken zodat de kinderen niet (meer) betrokken raken in hun onderlinge strijd.

Duur en locatie

De omgangsbegeleiding duurt gemiddeld 6 maanden. Samen met ouders en het team wordt gekeken naar de invulling en vorm van het traject. De begeleide bezoeken vinden om de week plaats bij Cardea en duren anderhalf uur. In de andere week vinden de oudergesprekken plaats. Samen met ouders en het team wordt gekeken naar de invulling en vorm van het traject.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.