Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Dagbehandeling & onderwijs 3-6

Dagbehandeling met onderwijs is behandeling voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar in Lisse, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Leiderdorp met waar mogelijk passend onderwijs. De dagbehandeling is er voor kinderen en hun ouders waarbij sprake is van meerdere problemen zoals, gedragsproblemen, sociaal-emotionele kwetsbaarheid en bijzonderheden in de ontwikkeling. Je kind loopt vast in het (reguliere)onderwijs of bij de opvang en thuis loop je als ouders waarschijnlijk ook tegen moeilijkheden in de opvoeding aan.

Wat houdt het in

Dagbehandeling is gericht op kinderen en ouders waarbij er sprake is van complexe problematiek bijvoorbeeld op het gebied van de opvoeding, het contact met het kind, gedragsproblemen en vragen over de ontwikkeling van het kind. De dagbehandeling 3-6 wordt altijd gecombineerd met specialistische gezinsbehandeling, het systemisch handelen staat voorop. Met de gezinsbehandeling werken we zoveel mogelijk aan dezelfde doelen, aangevuld met doelen gericht op het gezin.

  • De eerste fase van de dagbehandeling is gericht op beeldvorming en duurt ongeveer zes weken.
  • Hierna bepalen we doelen en perspectief in overleg met ouders, dagbehandeling en de collega's van gezinsbehandeling. Samen we bepalen we ook het perspectief en de doelen van onderwijs.
  • Tussentijds geven we advies of het aanbod passend is bij de behoefte van het kind en gezin, het mogelijke perspectief en wat er eventueel nodig is qua vervolghulp.

Wat is het doel

Het doel is om het kind te observeren, de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften in kaart te brengen, de ontwikkeling gericht te stimuleren in samenwerking met ouders en een advies te geven over een passende (onderwijs)plek voor het kind.

Duur en locatie

Behandeling is zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. De gemiddelde behandelduur is 10 maanden. Dagbehandeling met onderwijs bieden wij op onze locaties in Lisse, Katwijk, Alphen aan den Rijn voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. In Leiderdorp bieden wij dit voor kinderen van 4 t/m 6 jaar via de Onderwijs zorgcombinatie Orion, ons samenwerkingsverband met Prooleiden.

Aanmelden

Voor dit traject is een verwijzing nodig. Wil je meer informatie of een cliënt aanmelden? Neem contact op met onze aanmeldcoördinatie. Bekijk ook eens onze veelgestelde vragen.