Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Ik heb hulp nodig voor mijn kind of gezin

Soms zit je als kind of ouder niet goed in je vel. Julie lopen vast in het dagelijks leven en komen er zelf niet meer uit. Als er meer specialistische hulp nodig is voor jullie situatie, is het tijd voor een volgende stap.

Bij Cardea leren wij jullie graag kennen. Samen onderzoeken we wat écht werkt. Onze hulp, professionals en methodes stemmen we daar zorgvuldig op af. Daarbij betrekken we altijd de omgeving en het netwerk. We leren jullie omgaan met de uitdagingen in jullie leven. Zo ontstaat er weer ruimte om vooruit te kijken.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijzelf of mijn kind aanmelden bij Cardea?

Je kan jezelf of (als je een ouder bent) jouw kind niet rechtstreeks aanmelden bij Cardea. Je hebt hiervoor een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam, jouw arts of een gecertificeerde instelling. Voor jongeren ouder dan 18 is een Wmo-beschikking nodig.

Hoe krijg ik een verwijzing naar Cardea?

Specialistische hulp bij Cardea krijg je alleen als je bent doorverwezen door iemand van het jeugd- of wijkteam, jouw arts of een gecertificeerde instelling zoals Jeugdbescherming West, het Leger des Heils of de William Schrikkergroep. Voor jongeren ouder dan 18 is een Wmo-beschikking nodig.

Waar zitten de jeugdteams die kunnen doorverwijzen naar Cardea?

Ouders en kinderen tot 18 jaar kunnen terecht bij het jeugd-of wijkteam in de buurt. Dit is afgesproken met de gemeente. Vaak is de hulp die zij bieden voldoende. Als er meer hulp nodig is, verwijzen ze je door naar een gespecialiseerde hulpaanbieder zoals Cardea. De jeugdteams waar wij een contract mee hebben, heten in elke regio anders.

Jeugdteams Leidse regio

Voor inwoners van Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Weipoort, Zoeterwoude-dorp, Zoeterwoude-Rijndijk

Jeugd en Gezinsteam Nieuwkoop

Voor inwoners van Nieuwkoop, Ter Aar, Nieuwveen, Noorden, Woerdense Verlaat, Zevenhoven, De Meije (ook half regio Gouda), Vrouwenakker, Noordeinde, Korteraar en Langeraar, Aardam, Papenveer, Noordse Dorp.

Wijkteams Katwijk

Voor inwoners van Katwijk aan Zee, Katwijk a.d. Rijn, Rijnsburg, Valkenburg.

Voor ieder 1

Voor inwoners van De Zilk, Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim. Voorhout, Warmond.

GO!voorjeugd

Voor inwoners van Kaag & Braassem (Hoogmade, Oude Wetering, Nieuwe Wetering, Roelofarendsveen, Rijpwetering, Bilderdam -let op: deels Kaag en Braasem, deel Nieuwkoop-, Leimuiden, Jacobswoude, Rijnsaterwoude, Woubrugge) of Alphen aan den Rijn (Aarlanderveen, Alphen a/d Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk a/d Rijn, Zwammerdam, Buurtschap Groenendijk).

Centrum voor Jeugd en Gezin Haaglanden

Voor inwoners van Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden Delfland, Zoetermeer, Westland, Delft, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar. NB In deze regio richt ons hulpaanbod zich met name op ‘Dialoog’.

Hoe lang zijn de wachttijden bij Cardea?

Hoe lang je moet wachten na aanmelding verschilt per soort hulp en locatie. We doen er natuurlijk alles aan om de hulp zo snel mogelijk te starten. Hier vind je een globaal beeld van de actuele wachttijden.

Moet ik betalen voor de hulp van Cardea?

Nee, jij zelf hoeft niet te betalen voor hulp van Cardea. De hulp wordt betaald via de Jeugdwet (<18 jaar) of Wmo (>18 jaar). Je heb daarvoor een verwijzing nodig van het jeugd- of wijkteam, jouw arts of een gecertificeerde instelling. Of als je ouder bent dan 18 jaar, dan heb je een Wmo beschikking nodig. Wanneer je hulp krijgt vanuit de Wmo betaal je wel een eigen bijdrage. Kijk op de website van CAK voor het overzicht van de eigen bijdrage.


Wat is het werkgebied van Cardea?

Cardea is werkzaam in de regio's Holland Rijnland en de regio Haaglanden. Het aanbod verschilt per regio. Onze specialistische hulp bieden we thuis, op school of op één van onze locaties .

Welke locaties heeft Cardea?

Onze specialistische hulp bieden we thuis, op school of op één van onze locaties .

Ik zit in een crisissituatie en ben geen cliënt bij Cardea. Waar kan ik terecht?

Bij een crisissituatie neem je voor kinderen jonger dan 18 jaar contact op met het jeugd-of wijkteam in jouw woonplaats, je huisarts of veiligthuis. Ben je ouder dan 18 jaar? Neem dan contact op met het Sociaal Team (Wmo) van de gemeente waar je inschreven staat.

Wat kan ik verwachten na aanmelding bij Cardea?

Wanneer jouw mailadres is gedeeld door de verwijzer, ontvang je per email een bevestiging van aanmelding. Heb je geen bevestiging gekregen of heb je andere vragen over de aanmelding? Neem dan contact op onze aanmeldcoördinatie.