Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

In september weer van start met de training 'In gesprek met ouders'

Lees hier meer informatie over de training voor pedagogisch medewerkers en meld je aan! | 5 juni 2024

In de kinderopvang is dagelijks contact met ouders een essentieel onderdeel van het werk. Terwijl sommige interacties met ouders moeiteloos verlopen, kunnen andere wat stroever zijn. Maar waarom is dit zo en hoe kun je hiermee omgaan?

Als pedagogisch medewerker heb je een belangrijke rol in het leven van het kind, jullie zien veel en zijn een belangrijk onderdeel bij vroeg signalering! Dit kan je niet alleen; samenwerking met ouders is noodzakelijk. Maar hoe kun je deze samenwerking bevorderen en behouden?

Soms verlopen gesprekken met ouders niet zoals gewenst. Het kan moeilijk zijn om een boodschap over te brengen of er kan spanning zijn voor het gesprek. Hoe kun je effectief communiceren, zelfs in lastige situaties?

Vind de antwoorden op jouw vragen rondom het werken met ouders!

De training
Onze training 'In gesprek met ouders' biedt praktische handvatten om effectief te communiceren met ouders. Gedurende drie interactieve bijeenkomsten van 2,5 uur gaan we dieper in op jouw ervaringen uit gesprekken met ouders. Jouw inbreng is van groot belang. Samen onderzoeken we verschillende perspectieven en proberen we te begrijpen waarom sommige ouders mogelijk niet lijken te horen wat je zegt.

Na deze bijeenkomsten volgen nog twee intervisiebijeenkomsten, waarin we aan de slag gaan met situaties uit jouw werk. Hierbij duiken we nog dieper in op hoe jij de theorie in de praktijk kunt brengen. Zo leren we met én van elkaar.

Tussen elke bijeenkomst zit een periode van drie weken, zodat je de tijd hebt om het geleerde direct in de praktijk te brengen. Zo kun je je ervaringen en vragen meenemen naar de volgende keer en jezelf verder ontwikkelen met nieuwe inzichten en inspiratie.

Certificaatuitreiking

Na vijf bijeenkomsten sluiten we feestelijk af met een certificaat!

Kosten

De training wordt mede mogelijk gemaakt vanuit het project 'Kansrijke start' van de gemeente Leiden. Er zijn geen kosten verbonden aan het volgen van de training voor pedagogisch medewerkers uit Leiden.

Aanmelden?

Aanmelden gaat via jouw organisatie. Je hoeft alleen bij je leidinggevende aan te geven dat je interesse hebt!

Meer informatie of direct aanmelden?!

Wil je graag meer informatie, heb je nog vragen of wil je direct aanmelden? Mail naar alert4you@cardea.nl.