Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Een maatje zijn voor Raquel

Verhaal van een Supporter (vrijwilliger) | 10 maart 2023

Demi is sinds kort Supporter bij Cardea en dat doet ze met veel plezier. “Ik ben een maatje voor Raquel en luister naar haar verhaal of we gaan samen een wandeling maken.” Raquel meldde zich aan bij de Supporters vanwege problemen die zich binnen haar gezin afspelen waar ze graag met een maatje over zou willen praten. Maar ook om af en toe iets leuks te doen. Demi werd aan haar gekoppeld en nu zien ze elkaar wekelijks voor een wandeling en een praatje.

Vooral het stukje persoonlijke aandacht en oog voor haar situatie is wat Raquel enorm helpt. Ze heeft ook een aantal persoonlijk leerdoelen waar zij met Demi over praat. Om de week sluit de hulpverlener die vanuit Cardea betrokken is bij het gezin aan. “We werken samen om ervoor te zorgen dat Raquel straks het vertrouwen heeft op eigen kracht verder te kunnen”, vertelt Demi. “Hiervoor is het ook belangrijk dat de hulpverlener van Cardea en ik onderling afstemming hebben over bijzonderheden en goede afspraken maken”.

Hoe ziet een supporterstraject er in dit geval uit? Demi: “Elke week ga ik ruim een uur langs bij Raquel en gaan we samen op pad om buiten een wandeling te maken. In mijn geval is dat soms ook samen met de hulpverlener die al betrokken is bij het gezin van Raquel, wat het supporterstraject alleen maar leuker en gezelliger maakt! Zelf ben ik nog lerende en vind ik het dus ook interessant als de hulpverlener erbij is, dit is voor mij een leuke mogelijkheid om te kunnen en mogen leren van een professional! Tijdens de wandeling staat ontspanning voorop en is het ook een geschikt moment om gesprekken te voeren met Raquel. Op een ontspannende en gezellige manier bieden we hulp en ze haalt hier veel plezier en voldoening uit.”

Demi is nog maar kort Supporter, maar vind het nu al hartstikke leuk en gezellig om samen met Raquel aan de slag te zijn. Door Supporter te zijn voor een jongere bied je op een laagdrempelige manier hulp aan die hij of zij op dat moment nodig heeft! “Voor mij is het zijn van een Supporter een mooie en leuke leerervaring in het begeleiden van jongeren. Ook voor jongeren is het hebben van een maatje fijn om de extra support te krijgen die ze op dat moment nodig hebben.”

Schuilt er een Supporter in jou? Mail dan naar supporter@cardea.nl of klik op de link onder dit artikel.

Foto: ©Cardea ter illustratie. Dit zijn niet de personen uit het verhaal. Deze blog werd geschreven door een Supporter (vrijwilliger) van Cardea. Omwille van de privacy zijn namen gefingeerd.