Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden

Een oproep van een van onze samenwerkingspartners | 31 mei 2023

Foto: Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht zoekt mensen die een kamer willen verhuren aan een jongere tussen de 18-23 jaar, die graag op eigen benen willen staan, maar nog een tussenstap kunnen gebruiken naar gehele zelfstandigheid. Kamers met Aandacht heeft nu ook de mogelijkheid om kleine verbouwingskosten te vergoeden indien dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt.

Kamers met Aandacht werft en bemiddelt kamers bij particulieren voor kwetsbare jongeren, waar naast ambulante begeleiding, ook informele steun aanwezig is, in de vorm van huisgenoten of betrokken buren. Hiermee willen zij het netwerk van jongeren versterken en zorgen dat zij meer gefaseerd op eigen benen leren staan.

Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden
Heb je een koop- of huurwoning? Werk je, heb je een uitkering of ben je gepensioneerd? Ook jij kunt verhuurder worden. Iedere woonruimte kan een Kamer met Aandacht worden. Of het nu een extra slaapkamer met gedeelde voorzieningen of een zolderkamer met eigen keukenblokje is. Ze kunnen zelfs een tiny house in je tuin plaatsen en aansluiten!

Afspraken over het gebruik van gemeenschappelijke ruimten
Sommige van de verhuurders vinden het prima als de jongere de gedeelde ruimtes gebruikt, terwijl anderen dat liever niet doen. Kamers met Aandacht heeft de mogelijkheid om kleine verbouwingskosten te vergoeden indien dit het verhuren van een Kamer met Aandacht mogelijk maakt. Wil je bijvoorbeeld je keuken liever privé houden? Dan is het plaatsen van een kitchenette met wateraansluiting op de kamer mogelijk. Ook het plaatsen van een douchecabine behoort tot de mogelijkheden.

Maak kennis met de huurders
Het gaat om jongvolwassenen (18-23 jaar) die met hun toekomst bezig zijn maar geen sociaal netwerk hebben. Wil je ze leren kennen? Op Kamersmetaandacht.nl vind je profielen van zoekende jongeren. De jongere betaalt zelf de (sociale) huur, studeert, loopt stage en/of werkt en wordt de eerste zes maanden begeleidt vanuit een zorgaanbieder. Als verhuurder word je begeleid door een coördinator. Bij noodsituaties is Kamers met Aandacht 24/7 bereikbaar voor verhuurders.

Jongeren die een kamer zoeken
Er wachten 15 jongeren op een kamer regio Holland Rijnland. Op de website van kamers met Aandacht vind je een overzicht.

Online informatiebijeenkomst
Op 6 en 27 juni zijn er twee korte online informatiebijeenkomsten over Kamers met Aandacht. Heb je interesse? Meld je via www.kamersmetaandacht.nl aan. Heb je een kamer vrij die je wilt verhuren? Of ben jij een jongere tussen de 18 en 23 jaar die hier gebaat bij zou kunnen zijn neem dan contact op met de coördinator in jouw gemeente: Suzan Westerhuis (06 216 384 11).