Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Je verjaardag bij mama

Dagboek van een gezinshuisouder | 1 november 2022

Zita woont in het gezinshuis van Karin en haar partner omdat haar moeder niet voor haar en haar broer kan zorgen. Als Zita jarig is, viert ze dat natuurlijk met haar biologische moeder en de familie. Het wordt een mooie middag. Een vrolijk inkijkje in het dagelijks leven in een gezinshuis.

We zijn er klaar voor! Je hebt de kleding aan die jouw moeder voor je bedacht heeft. Best spannend om met zoveel mensen samen feest te vieren. Gelukkig is het mooi weer en kunnen we lekker buiten zitten. Als we aankomen, vind je de aandacht van alle mensen even iets te overweldigend. Maar nadat je even bij mij hebt kunnen wegkruipen, zie je je eigen moeder en laat je je door haar optillen. Je grote broer is ook met ons mee. Een bekende, dat is fijn. Opa en oma vind je nog even spannend, maar als je ziet hoe je grote broer vol vertrouwen met hen omgaat, voel je je al iets vrijer.

Je ziet een driewieler staan. Je stapt erop en rijdt een paar rondjes. Dan komt de taart en begint iedereen voor je te zingen. Jij rijdt lekker rond en pas als de kaarsjes uitgeblazen mogen worden kom je er bij staan.

Dan krijg je cadeautjes, lekker op schoot bij mama. Wat word je verwend! Als je moeder de pannenkoeken bakt, mag je er op het aanrecht bij zitten. Wat een mooi moeder-dochter-momentje. Na de pannenkoeken is het tijd om afscheid te nemen. Je geeft je broer een dikke kus en knuffel. Mama loopt nog even mee naar de auto. Je zegt dat je de volgende keer graag met mama naar de speeltuin wil. Dat spreken we af. Als we naar huis rijden vraag je nog even naar mama. Je wil even zeker weten dat je haar echt wel weer ziet. Gerustgesteld klets je verder over je cadeaus en wat je thuis gaat doen. Morgen mag je trakteren op school en vieren we het nog een keer bij ons in het gezinshuis. En dan ga je als 4-jarige verder!

Deze blog werd geschreven door een gezinshuisouder. Omwille van de privacy zijn de namen gefingeerd en enkele essentiële kenmerken aangepast.

Foto: ©Cardea ter illustratie. Dit zijn niet de hulpverlener en/of de kind(eren) uit het verhaal.

Gezinshuisouder iets voor jou?

We zijn altijd op zoek naar gezinshuisouders. Wil je meer weten? Bel dan het algemene nummer: 071-5795050 en vraag naar Sonja Zwaan of Helma van Overbeeke.