Je browser is verouderd en geeft deze website niet correct weer. Download een moderne browser en ervaar het internet beter, sneller en veiliger!

Start jij dit jaar een gezinshuis?!

We zoeken nieuwe gezinshuisouders. | 30 januari 2024

Heb jij een groot hart voor kinderen en ruimte in je gezin? En ben je de (jeugd)professional die een gezonde en stabiele gezinsomgeving kan bieden aan kinderen die het héél hard nodig hebben? Overweeg dan om gezinshuisouder te worden bij Cardea en geef kinderen een veilige haven wanneer ze die het hardst nodig hebben.

Wat is een gezinshuis?

Soms hebben kinderen en jongeren een plek nodig waar ze liefdevol worden opgevangen, een plek die verder gaat dan een regulier pleeggezin. Dit is waar onze professioneel geschoolde gezinshuisouders in beeld komen. Wanneer de thuissituatie onveilig is, ouders hulp nodig hebben bij de ontwikkeling van hun kinderen, of problematische situaties ontstaan, bieden gezinshuizen een warm thuis.

Hoe werkt het?

In een gezinshuis draaien kinderen volledig mee in het gezinsleven. Ze krijgen niet alleen liefde en zorg, maar ook passende hulp, inclusief eventuele GGZ-behandeling. Binnen de gezinssituatie wordt hier zo normaal mogelijk vorm aan gegeven. De kinderen ervaren structuur en regelmaat, gaan naar school, hebben hun eigen hobby's en sportclubs. Gezinshuisouders werken nauw samen met gedragswetenschappers, het netwerk van het kind en andere gezinshuisouders. Ouders blijven nauw betrokken en hebben regelmatig overleg. Het draait allemaal om een goede match tussen het gezin en het gezinshuis.

Hoe lang blijft een kind

De duur van het verblijf varieert van enkele weken tot enkele jaren. Hoewel het verblijf in principe tijdelijk is, blijven de meeste kinderen vaak langdurig in het gezinshuis. In crisissituaties bieden we ook de mogelijkheid voor een kortdurend verblijf van maximaal twee keer zes weken.

Sluit aan en laat je inspireren

Denk je nu, dit zou weleens bij mij kunnen passen, meld je dan vrijblijvend aan voor onze online open avond ‘Gezinshuis starten’ i.s.m. Gezinshuis.com. Tijdens deze online informatievond kom je meer te weten over het starten van een gezinshuis, zowel in loondienst als op ZZP-basis en komt een gezinshuisouder meer vertellen over de dagelijkse gang van zaken.

Meld je hier aan voor de online open avond ‘Gezinshuis starten’ op dinsdag 19 maart 2024 om 19:30 uur.